Ei mitään tietoa

Minulla ei periaatteessa ole mitään tietoa siitä, mitä tulen Joshibissa tarkalleen ottaen opiskelemaan. Tiedän sen, että siellä on eri koulutusohjelmia, kuten media, jonka alueelta tulen ehkä käymään kursseja. En kuitenkaan tiedä yksittäisistä kursseista mitään.

Koko hakuprosessin aikana minulla on ollut sellainen hieman turvaton olo, että mitähän kaikkea sitä pitäisi ottaa huomioon. Monet lomakkeet piti täyttää ja useaan asiakirjaan piti hankkia erinäisten ihmisten hyväksyntä. Koulumme kansainvälisten asioiden koordinaattori sanoi heti alkuun, ettei sitten tiedä paljonkaan Euroopan ulkopuolisista vaihtoasioista. Saimme siis Nellyn kanssa itse kaivella suurimman osan tiedosta esille. Moniin asioihin sai parhaiten apua samassa paikassa vaihdossa olleilta opiskelijoilta, kuten Liisa Stenbergiltä. Hänen blogiaan onkin tullut seurattua oikein urakalla. Loistavaa tietoa hakuprosessista vaihdon päättymiseen asti!

Suomen pään KV-koordinaattorin epäaktiivisuus hieman potutti alkuun, mutta olenpahan nyt oppinut itsenäisesti hoitamaan asioita, kuten opinto- ja asumistukijärjestelyt, vakuutukset ja viisumin hankinta. Tietenkään en oleta, että kädestä pitäen hoidettaisiin kaikki asiat puolestani, mutta esim. jos olen toistamiseen kysynyt KV-ihmiseltä viisumin hankinnasta ja hän yhä vastaa, ettei sitten tiedä yhtään mitään siitä, niin olisihan se hyvä jo hänen ammattinsa puolesta ottaa vähän selvää. Eihän se niin hankalaa ollut kävellä Japanin suurlähetystöön ja kysyä virkailijalta miten toimia. Kuitenkin, jos olisi tiennyt tarkemmin etukäteen, olisi asia hoitunut paljon sulavammin. Emme esimerkiksi tienneet, että viisumihakemukseen pitää kirjoittaa Japanissa asuvan yhteishenkilön yhteystiedot. Olisimme joutuneet selvittämään tiedot sähköpostitse (eli tulla myöhemmin uudestaan), mutta onneksi yhteyshenkilöksi sopiva Yukari Joshibista sattui juuri olemaan vaihdossa meidän koulussamme Suomessa ja pystyimme soittamaan hänelle ja kysymään hänen Japanin osoitteensa.

Kuten niin usein aikaisemminkin, tuntui taas tässä asiassa, ettei kukaan oikein ota vastuuta asioista (vaikka se olisi hänen työtään). Minusta se ei riitä perusteeksi, ettei tiedä, koska sitten voi ottaa selvää. Onneksi Nellyn kanssa päätimme lopulta olla suoraan sähköpostiyhteydessä Joshibin KV-koordinaattoriin, sillä hän vastaa aina nopeasti ja asianmukaisesti. Olemme lähinnä kyselleet häneltä asuntoasioista ja siksi opiskelupuoli on vielä vähän epäselvä. Toisaalta ei kai meidän nyt tähän hätään tarvitsekaan tietää kursseistamme sen kummemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti