Kuukausi aikaa lähtöön

Mistä on kysymys?

Ajattelin, että nyt olisi sopiva aika aloittaa kirjoittaminen, kun lähdön hetki lähestyy. Tänään on siis tasan kuukausi aikaa vaihto-opiskelureissuni alkamiseen. Kohdemaa oli tietenkin selvä, sillä kuten varmasti monet muutkin, myös minä olin jo pitkään salaa toivonut pääseväni jonain päivänä vaihtariksi Japaniin.

Hyvissä ajoin noin vuosi takaperin päätin kokeilla onneani luokkakaverini Nellyn kanssa ja hakea vaihtoon. Emme ottaneet asiasta turhia paineita, joten yllätyimme todella iloisesti, kun meidät valittiin. Vuosi on vierähtänyt nopeasti lukuisien lippusten ja lappusten täyttelemisen, matkakassan kartuttamisen ja muiden valmistelujen, kuten lentolippujen ja viisumin hankkimisen lomassa.

Opiskelen parhaillaan Metropolia ammattikorkeakoulussa 3D-animointia ja -visualisointia. Vaihto jaksoni ajankohta on 1.4 - 31.7.2010 ja opiskelen Japanissa Joshibi University of Art and Design-nimisessä koulussa Sagamiharassa.


Miksi Japani?

Varhaisteininä kiinnostuin Japanilaisesta animaatiosta ja sarjakuvasta sekä Japanin kielestä. Useiden vuosien ajan perehdyin kaikenlaisiin aiheeseen liittyviin asioihin. Muutamia suosikkiaiheitani Japaniin liittyen ovat mm. katumuoti, taide ja videopelit (jotka monesti voi tuohon taide-kategoriaankin laskea). Olen myös käynyt useita Japanin kielen kursseja lukio- ja amk-tasolla ja Japanin omalaatuinen kulttuuri kiehtoo suunnattomasti. Monen vuoden kiinostuksesta huolimatta, en ole vielä päässyt paikan päälle, mutta nyt siihenkin tulee muutos!


Miksi blogi?

Kuten jokainen kunnon vaihtari, myös minä haluan kirjoittaa vaihtariajastani blogia kotiväen iloksi ja myös itselleni, jotta muistaisin kaikki vaihtojaksosta jälkeenkin päin. Bonusta on jos joku muukin haluaa blogiani lukea, eli otan mielelläni vastaan kysymyksiä ja kommentteja kaikilta halukkailta.

Masu-muoto on hetken mielijohteesta valittu nimi (poikaystäväni Joonan keksimä). Nimi tulee Japanin kieliopista ja tarkoittaa verbin masu-loppuista muotoa. Esimerkiksi iru-verbin(=olla) masu-muoto on imasu(=on/olen). Masu-sanasta taas tulee mieleen Suomen kielinen sana "masu", joka on hillittömän hauskaa. Joo.


Joka tapauksessa pitemmittä puheitta, tervetuloa ja hauska tutustua, jos ei ole ennen tavattu! Toivottavasti blogini herättää kiinnostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti