Hanamipiknik Yoyogi-puistossaEilen aamulla minulla oli todella heikko olo huonosti nukutun yön jäljiltä. Olimme kuitenkin sopineet tapaamisen Yukarin kanssa Sagami-Onon asemalle, joten ei auttanut, kuin nousta. Ulkona oli aika kylmä, laitoin takin, hupparin ja pitkähihaisen, sekä pitkät paksut sukat.Lähdimme Sagami-Onon asemalta junalla Shinjukuun, jossa meidän oli määrä tavata Yukarin kaksi ystävää. Muistin, kuinka japaninopettajani oli sanonut, että vihoviimeinen paikka sopia tapaaminen on Shinjukun asema. Sinne silti mentiin ja sain junassa jopa istumapaikan! Junaan tuli kyytiin myös sweet lolitaksi pukeutunut tyttö, joka oli varmasti matkalla Harajukuun, sillä olihan sunnuntai. Shinjukussa onnistuin nappaamaan kuvan hänestä. Tässä myös Nellyn ottama kuva lolitasta junassa.

Shinjukun asemalla odotetusti vilisi runsaasti ihmisiä ja onnistuin taas bongaamaan lolitan. Tällä kertaa kyseessä oli gothic lolita, mutta kiitos ihmisvilinän ja Nellyn käden, en saanut parempaa kuvaa.Vilinästä huolimatta löysimme pian Yukarin ystävät. Heillä oli molemmilla aika länsimaalaiset nimet Erika ja Sari, vaikka ihan japanilaisia olivatkin. Esittäytymisten jälkeen lähdimme aseman läheiseen ruokakauppaan, josta löytyi monenlaista evääksi sopivaa ruokaa. Ostimme sushia, nikumaneja (lihapiirakan tyyppisiä lihalla täytettyjä taikinapalleroita) ja jotain juttuja, jotka olivat herkullisia, mutta en tiedä mitä ne olivat.Kaupasta suuntasimme taas juna-asemalle ja otimme junan Yoyogi-puistoon. Kävelimme kahta kauheampaan tungokseen. Harajukuun mennessä siihen on varauduttava, varsinkin jos sattuu olemaan Sunnuntai. Ilma oli aika kylmä ja näytti siltä, että kohta sataisi. Kuitenkin puistossa oli paljon ihmisiä piknikillä kirsikkapuiden alla. Ihmiset söivät, pelasivat sulkapalloa, ottivat valokuvia ja katselivat erilaisia esityksiä ja persoonallisesti pukeutuneita nuoria. Elviksiä oli joka lähtöön ja bongasin myös cosplayaajia. Aluksi olin nähnyt vain yhden lolitan kuuluisalla Jingu-sillalla, mutta sitten näin kokonaisen sweet lolita seurueen puistossa piknikillä.

Mikä onni, että lolitat ovat hienoja myös takaa päin, sillä kaikki halusivat kovasti olla selin minuun, kun otin valokuvia. Taidan alkaa pitämään AP-klooneista, sillä paikalliset lolitat olivat niin suloisia pinkeissä mekoissaan ja peruukeissaan.Ostimme läheisestä kojusta C.C. Lemonit ja asetuimme syömään siihen, missä tilaa oli ja ruoka oli hyvää. Olin iloinen, että olin ottanut lämpimästi vaatetta, sillä oli todella kylmä. Oli mukava maistaa uusia ruokia ja tutustua Erikaan ja Sariin. Jälkiruoaksi oli Nellyn tuomia suomalaisia keksejä ja Yukari tarjosi minun hänelle antamiaan Fazerin Geishoja ja Sinisiä.
Vähitellen alkoi kuitenkin sataa ja lähdimme kävelemään Shibuyaan päin. Matkan varrella näkyi mukavasti kirsikankukkia.


Shibuyassa menimme Monsoon-nimiseen kahvilaan/baariin, jonne piti mennä hissillä ja oikein jonottaa, että pääsee sisään. Nellyn pettymykseksi paikassa oli vain tavallista kahvia tarjolla ja hinnatkin olivat todella kalliit. Otimme Nellyn kanssa puoliksi jäätelöannoksen, jossa ei loppujen lopuksi ollut kovin paljon jäätelöä, vaan mm kermavaahtoa, muromysliä ja jotain mangososetta. Ei ollut kovin hyvää ja maksoikin hurjat ¥850. Seura oli kuitenkin todella hyvää ja meillä oli hauskaa. Naureskelimme, kun Yukari kertoi, että hänelle oli annettu kirjalliset ohjeet siitä, kuinka pitää käyttäytyä, kun hän tulee meitä lentokentälle vastaan: "Kun he tulevat, kysy heiltä, haluavatko he mennä vessaan, jos he haluavat, sinun täytyy ohjata heidät sinne". Ainakin meistä huolehdittiin hyvin!

Shibuyassa oli "Dress Black" mekkokauppa, jonka näyteikkunassa ei paljon mustia mekkoja näkynyt.Menimme vielä Shibuyan keskustaan ja käväisimme kolmekerroksisessa Disney-kaupassa. Olin pettynyt, kun kaupassa oli edustettuna vain tietyt hahmot ja elokuvat. Leijonakuninkaasta ei ollut tietoakaan! Oli paljon Akua ja Mikkiä, ja elokuvista olivat edustettuna vain Lilo & Stitch, Liisa Ihmemaassa, Dumbo, Nalle Puh, Kaunotar & Kulkuri, Monsterit OY, Toy Story ja perinteiset prinsessaelokuvat. Näimme myös yukatoihin pukeutuneita tyttöjä.


Seuraavana menimme Loft tavarataloon, josta ostin itselleni kunnon tyynyn (¥2310). Se laitettiin todella huolellisesti pussiin, jossa oli oikein muovinen kahva ja vaahtomuovipehmuste viritettynä kantamista helpottamaan. Tavaratalon alakerroksessa oli ihana postikortti- ja paketointitarvike osasto, josta löytyi suomenkielisiä muumikortteja.Tässä kuvassa alhaalla vanha riisisäkki (tyynyni) v.s. uusi tuore tyynyni Shibuyasta:Lähdimme kävelemään kohti Shibuyan asemaa ja matkalla nappasin perinteisiä Tokiokuvia Shibuyan tavaratalokeskittymästä. Emme vielä ehtineet kunnolla kauppoihin shoppailemaan, joten päätimme tietenkin tulla ainakin Nellyn kanssa uudestaan käymään myöhemmin.
Ajelimme junalla ja vaihdoimme muistaakseni Shimokitazawassa junaa Sagami-Onoon. Kävimme vielä Sagami-Onon suuressa ruokakaupassa ja löysin saman merkkistä mehua, kun olin ostanut lentokentällä. Natchan! Pullo oli suuri puolentoista litran rypälemehu natchan, joka kyllä maistui enemmän metsämansikalta, mutta oli hyvää! Ostin myös muita tarpeellisia tarvikkeita, kuten suklaata ja Pockyja. Kitkat pikkusuklaapatukoissa oli kääreessä jätetty tilaa, johon voi kirjoittaa viestin ja antaa patukan lahjaksi :D Söin kyllä kaikki itsekkäästi yksin. Menin kotiin ja valvoin n. neljään, sitten nukuin oikein hyvin uuden tyynyni, korvatulppien ja lämmityslaitteen kanssa (opin juuri käyttämään sitä!).

1 kommentti:

  1. Hei NÖKE

    tOIVOTTAVASTI ET PALELE SIELLÄ. Täällä voidaan hyvin Otto vaan jännittää kovasti huomista ruotsin esitystään. Marjalta terveisiä. Lähdemme torstaina maalle jos saamme sähkömiehen hoidettua, alkaa olla jo kiire, Henri ja kump muuttavat 15 4

    VastaaPoista