Jonottamista Sagamiharan Kaupungintalolla

Eilen nukuin myöhään ja laitoin rauhassa aamupalaa. Paikallista "ruis"leipää ja onigiriä. Huomasin, että ulkona on sateista ja tuntui ihanalta, kun ilmastointilaitteeni viimein totteli minua.Lähdimme passikuva-automaatin kautta Sagamiharan kaupungintalolle (tai joku sellainen), josta meidän oli määrä hakea Alien Registration Korttia. Tarvittiin kaksi passikuvaa sekä passi. Alien Registration kortti pitää hankkia, jos oleilee Japanissa yli kolme kuukautta. Korttia hankkiessa rekisteröidään hakija Japanin väestörekisteriin. Eli minusta tulee ikäänkuin Japanin kansalainen väliaikaisesti.

Korttia sai jonottaa todella kauan ja istuimmekin Kelan toimistoa muistuttavassa odotustilassa varmaan melkein kaksi tuntia. Jos nimessäsi, tai syntymäkaupungissasi sattuu olemaan Ä tai Ö, voi ilmetä ongelmia. Esim. Jyväskylä ei sellaisenaan kelvannut vaan piti kirjoittaa "Jyvaeskylae". Minulla näitä ongelmia ei onneksi ollut ja muutkin selvisivät lopulta hyvin. Saimme väliaikaisen paperilapun, jolla voimme hakea varsinaisen kortin parin viikon päästä.

Kun pääsimme ulos, olikin jo ilta. Menimme läheiseen Book Off kauppaan, jossa oli myynnissä valtavat määrät käytettyjä kirjoja, pelejä, mangaa, lehtiä, leffoja ja jopa pelikonsoleita. Ostin viime kuun KERAn ¥105. Sitten jatkoimme matkaa takaisin kohti Sagami-Onoa.Oli jo tullut pimeää, emmekä olleet syöneet mitään. Lähdimme Nellyn kanssa tutkimaan lähialuetta ja kiertelimme aika pitkään, kunnes päätimme, että mennään tuollaiseen helppoon ruokapaikkaan, jossa on muoviruokamallit ikkunassa.Menimme sisään ja istuskelimme menut kädessä jonkin aikaa. Sitten aloimme jo ihmetellä, kun kukaan ei tullut kysymään mitä haluamme. Hetken kuluttua tarjoilia tuli selittämään jotain ja viittoi kohti aulassa olevia automaatteja. Olisihan se tietenkin pitänyt arvata, että automaateista valittiin haluttu ruoka-annos, maksettiin ja koneesta tuli ulos lippu, jonka toinen puoli annettiin tarjoilijalle ja toinen jäi pöytään merkiksi tilauksesta.Tuli nyt sitten sekin kokeiltua ja yllättävän nerokas idea. Ruoka oli perushyvää japanilaista. On jotenkin ollut hankala löytää ruoaltaan muun tyylisiä japanilaisia ravintoloita, mutta kai jossain vaiheessa eteen sattuu muutakin.Matkan varrella erään ravintolan aukioloajat olivat aika mielenkiintoiset:

2 kommenttia:

  1. hauska lukea näistä jännittävistä kokemuksista, kun tulen töistä niin heti kone auki, että mitä sinne Japaniin kuuluu. voi hyvin t, aila

    VastaaPoista
  2. Hei Aila!
    Mukava kuulla, että luet blogiani :) Koitan kirjoittaa aina kun on aikaa. Terveisiä kaikille!

    VastaaPoista