Eksoottinen vierailu japanilaiseen tyttökouluun


Perjantaina 21.5 oli viimeinen päivä animaatiokurssia. Koska sensei oli Welcome Partyissa sanonut, että poikaystäväni olisi tervetullut vierailemaan Joshibissa, niin ajattelin, että nytpä olisikin hyvä hetki siihen. Riikka lainasi ystävällisesti pyöräänsä Joonalle, sillä hänellä ei ollut aamulla tunteja. Minulle jo arkiseksi muodostunut koulumatka olikin varmasti hieno elämys parin viikon suurkaupunkiloman keskellä. Sää oli vaihteeksi loistava. Olimme hyvissä ajoin koululla ja esittelin pintapuolisesti kampusta.

Menimme korrektisti koputtamaan opettajan ovelle ja aina iloinen senseimme kurkistikin pian tupakankäryisestä huoneestaan. Vähän minua jännitti, miten opettajat ja assistentit suhtautuvat, mutta ihan hyvin se meni. Joonalla oli onneksi Suomen tuliaisena Fazerin Sininen suklaalevy ja muutama japaninkielinen fraasi hallussa. Luokkalaiseni olivat aika ujoja, mikä vähän hämmästytti minua, sillä aikaisemmin he olivat olleet ihan innoissaan kyselemässä poikaystävästäni. Aloimme katsomaan animaatioita ja toisin, kuin aikaisempien animaatiotehtävien kritiikissä, nyt piti jokaisen mennä aluksi luokan eteen kertomaan jotain animaatiostaan. Vaikka en ollut mitenkään varautunut, sain sanotuksi hyvin asiani japaniksi ja puhuin jopa enemmän, kuin suurin osa luokkalaisistani.

Tein kurssin aikana yhteensä kolme animaatiota. Ensimmäinen tehtiin lyijykynällä A4-papereille ja animaation piti alkaa viivasta ja loppua viivaan. Toinen ja kolmas olivat sitten vapaampia ja käytin kummankin kohdalla Adobe Flash CS3-ohjelmaa. Toisen animaation pääteema oli liike ja kolmannessa piti käyttää jonkunlaista materiaalia. Kolmannen animaation pystyi periaatteessa toteuttamaan aivan millä tekniikalla tahansa. Valitsin pitkän, mutta siistin tien ja tein animaation kokonaan koneella. "Materiaalina" toimi tietokoneen työpöytä taustakuvineen. Tässä näitä tulee:

Animaatio 1: Kokoro
Animaatio 2: Sleepy Kitteh

Täällä parempi ja suurempi versio.Animaatio 3: Desktop Lovestory

Täällä parempi ja suurempi versio, mukana musiikki.

Valitettavasti sattuneesta syystä en nyt tähän hätään saa tämän parempia versioita videoista. Koneeni nimittäin päätti hajota muutama päivä sitten ja nyt se on (ehkä) menossa huoltoon. Sain onneksi koululta MacBookin lainaan, joten pystyn joten kuten ääkkösiä copy-pasteamalla kirjoittamaan blogiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti