Meiji Jingu Temppeli

Viime maanantaina kävimme Nellyn kanssa jälleen kerran Harajukussa. Nyt pääkohteemme oli Yoyogipuiston yhteydessä sijaitseva kuuluisa Meiji Jingu temppeli. Kävelytie kauniin metsän halki temppelille alkaa Harajukun Jingu sillalta. Silta on kuuluisa kokoontumispaikka eri katutyylien edustajille ja pitihän minunkin siinä poseerata.


Harmillisen vähän näkyi cosplayaajia ja lolitoja sillalla. Yhden näin, mutta hän meni pylvään taakse piiloon, kun nostin kamerani. En sitten viitsinyt ahdistella. Aseman läheisyydessä ja kauppakaduilla kuitenkin huomasin paljon lolitoja.Sääolosuhteet ovat nyt kuun vaihteessa muuttuneet todella kesäisiksi ja lämpötila on kohonnut reiluun kahteenkymmeneen asteeseen todella nopeasti. Ei uskoisi, että pari viikkoa sitten täällä satoi räntää! Hyvä sää ja Golden Week olivat houkutelleet Meiji Jingulle runsaasti ulkomaalaisia ja japanilaisia turisteja. Koko temppelin alue on todella upea, vaikka ihmislaumat hieman häiritsivätkin.
Temppelin pihassa ja läheisyydessä näkyi erilaisia esityksiä ja perinteisiin pukuihin pukeutuneita japanilaisia. Näimme myös hääparin oloisen pariskunnan, joka oli valokuvattavana puistossa.


Temppeleissä on mahdollista heittää kolikoita eräänlaiseen laatikkoon ja toivoa. Viiden jenin kolikko muistaakseni toi hyvää onnea. Sieltä sai myös ostaa puisia palasia, johon saattoi kirjoittaa toiveensa ja ripustaa muiden joukkoon. Me Nellyn kanssa kirjoitimme toiveemme tarjolla oleviin papereihin, jotka laitettiin laatikkoon kirjekuoressa.Aikamme ihasteltua palasimme takaisin Takeshita dorin ja muiden ostoskatujen vilskeeseen. On se jännä, kuinka tuollainen metsän ympäröimä temppeli löytyy keskeltä vilkkainta Tokiota.

Kävelimme juna-aseman kautta Laforetin luokse ja pääsin viimein rauhassa katsomaan alakerran kaupat läpi. Tai rauhassa ja rauhassa, paikka oli tupaten täynnä. Yhdessä kaupassa oli ilmeisesti joku nimikirjoitusten jakotilaisuus tms, sillä sinne johti pitkä jono hauskasti pukeutuneita teinityttöjä.


Putumayon liikkeessä oli myös jokin tapahtuma, siellä oli kaksi japanilaista miestä (kai jotain julkkiksia), jotka puhuivat jotain mikkiin. Ymmärtääkseni heillä oli Putumayon T-paidat päällä. Tilaisuus oli kuitenkin juuri loppumassa, niin pääsin rauhassa katsomaan vaatteita. Olen aina pitänyt Putumayon printtipaidoista, mutta en ainakaan vielä ostanut sellaista. Kun lähdin Japaniin, otin vain yhden kenkäparin mukaan. Eccon lenkkarit eivät ole kaikkein edustavimmat, joten ostin Laforetin edullisesta kenkäkaupasta kiiltävät matalakorkoiset balleriinatyyliset kengät vajaalla kolmella tuhannella jenillä.


Jatkoimme Takeshita doria kohti ja olimme ajatelleet piipahtaa H&M:ssä ja Forever21:ssä. Kumpikin kauppa oli vain niin täynnä väkeä, ettei vaatteiden katsomisesta tullut yhtään mitään. Yksinkertaisesti sekaan ei mahtunut. Toivotaan, että se oli vain Golden Weekin syytä, sillä jossain vaiheessa olisi kiva käydä ihan kunnolla shoppailemassa.


Kävimme vielä kahdessa lähekkäin olevassa Putumayon liikkeessä. Jännää, että Putumayolla on kolme kauppaa Harajukussa! Yksi kaupoista on Putumayo lay Aguglieria, mutta en kyllä tiedä, miten se eroaa muista Putumayon kaupoista. Myyjä ainakin oli erittäin ystävällinen ja kehui, että asuni on muka täydellinen :D Kyllähän se lämmitti sydäntä. Kävelimme vähän ympäriinsä ja huomasin ensimmäistä kertaa bjd-nukkeja myyvän kaupan. Kyseessä oli korealainen Soom. Kävimme katsomassa ja nuket olivat kyllä todella kauniita. Jos ne eivät vaan maksaisi niin älyttömästi.
Menimme Takeshita dorille ja kävin taas Closet Childissa. Nyt huomasinkin, että kaupassa on kolme kerrosta. Alimmassa ovat suosituimpien lolitabrändien kuten AP:n ja Btssb:n vaatteet, kakkoskerroksessa oli punktyylisiä vaatteita ja ylimmässä kerroksessa vähemmän suosittujen lolita brändien, kuten HeartE:n ja Emily Templen vaatteita. Ostoskatu oli odotetusti aivan täynnä ihmisiä, mutta sain kuitenkin pari kuvaa lolitoista. Menimme jo kantapaikaksemme muodostuneeseen Caffe Solareen ja otin taas tiramisun, johon olen aivan koukussa.Lopuksi menimme käymään Maxicimamin kaupassa, joka on aivan Takeshita dorin alussa aseman lähellä. Nyt kun olen kierrellyt paljon kauppoja, tiedän tarkemmin mitä haluaisin ostaa. Taidan tehdä jonkun wishlist-tyylisen postauksen jossain vaiheessa.2 kommenttia:

  1. Kiva mekko sulla päällä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sitä se Putumayon myyjäkin sanoi ;D Täällä on tosi paljon pitkiä mekkoja. Yleensä mekot ovat joko liian pitkiä, tai liian lyhyitä minun makuuni. Tästä tykkään, vaikka pitkä onkin.

    VastaaPoista