Welcome Party


Kuvassa minä, Nelly ja Mei.

Viime viikon tiistaina meillä oli koulussa tervetuliaisjuhlat Media Arts osaston vaihtareille, eli minulle, Nellylle ja kiinalaiselle Chengille (jonka kutsumanimi onkin nykyisin Mei). Jo edeltävällä viikolla Media Artsin rakennukseen oli ilmestynyt värikkäitä Welcome Party-mainoksia. Juhlat oli pääasiassa tarkoitus pitää vain sen luokan kanssa, jossa opiskelemme, mutta mainoksessa kaikki olivat tervetulleita. Jäimme siis koulun jälkeen odottelemaan noin viideksi tunniksi, että juhla alkaisi. Olin ottanut kannettavani mukaan, sillä halusin piirtää seuraavan animaatiotehtävän Flashillä, eikä koulun lainaamassa MacBookissa tietenkään sitä ole. En kuitenkaan ottanut laturiani, eikä PC:ni akkukesto ole kovin loistava. Niinpä sain aamulla kolmisen tuntia piirrettyä animaatiota ja sitten vain odoteltiin iltaa tylsistyneenä. Istuimme luokassa kolmistaan ja kellon lähestyessä viittä alkoi jo tuntua, ettei kukaan olekaan tulossa. Sitten paikalle tuli luokkamme assistentti ja muutama luokkalaisemme ja he alkoivat siirrellä pulpetteja ja kantaa sisään valtavasti ruokaa. Väkeä alkoi ilmestyä enemmän ja monet opettajammekin tulivat. Olimme Nellyn kanssa ottaneet mukaan geishoja ja Marimekon lautasliinoja. Kun otin lautasliinat esiin niin alkoi sellainen huuto ja ihastelu, että ihan hävetti. "Marimekko kawaiiiiiii!" Hyvä, että menivät kaupaksi.


Äkkiä luokka olikin jo täynnä ihmisiä, jotka kahmivat herkkuja puikoillaan. Nellyn kanssa ehdimme onneksi juuri ja juuri maistaa useimpia ruokia, vaikka suurin osa ajasta menikin seurusteluun ja ihmisiin tutustumiseen. Monet tulivat juttelemaan japaniksi ja yritimme sitten parhaamme mukaan vastailla kysymyksiin ymmärrettävästi. Juhliin oli oikein järjestetty ohjelmaa. Meidän vaihtarien piti aluksi esitellä itsemme ja sitten kaikki saivat kysellä meiltä asioita ja meidän piti vuorotellen vastata mikrofooniin. Meiltä kysyttiinkin heti, onko kenelläkään meistä poikaystävää. Minullahan on ja siitäkös luokkalaiseni taas innostuivat. Varsinkin kun kerroin, että hän on muutaman viikon päästä tulossa Japaniin. Opettajammekin toivotti hänet tervetulleeksi kouluumme :D Opettajat kyselivät meiltä esimerkiksi minne haluamme Japanissa mennä ja mistä japanilaisista hahmoista pidämme. Välillä oli hankala mikrofonistakin huolimatta saada omaa ääntä kuuluviin, kun kaikki luokkalaisemme olivat kovasti äänessä.


Sitten pelasimme bingoa, josta sai palkinnoksi erilaisia karkkeja. Ensimmäinen voittaja sai parhaan palkinnon ja seuraavat aina vähän vaatimattomamman. Kun minun vuoroni tuli huutaa "bingo!", niin jäljellä oli enää vähän palkintoja. Sain onneksi hienon Joshibi-suklaapalasen.


Ja kuten japanilaiseen kulttuuriin kuuluu, otettiin runsaasti ryhmäkuvia. Mitä enemmän ihmisiä yhdessä kuvassa, sen parempi! Olimme myös Nellyn kanssa päättäneet näyttää videotykillä valokuvia Suomesta ja myös Metropoliassa tekemiämme animaatioita. Taikinalaiva oli menestys ja varsinkin murmelista pidettiin (KAWAIII!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti