Shoppailun taikaa

Yksi asia, jota odotin todella paljon ennen Japaniin saapumista, oli vaatteiden ostaminen. Nyt minulla on ollut runsaasti aikaa paneutua tarjontaan ja eri kauppojen hintatasoon. Halpoja perusvaatekauppoja ovat Uniqlo, H&M ja Forever21. Todella halpoja ovat sitten jotkin laadultaankin heikommat halpiskaupat esimerkiksi Harajukun Takeshita-dōrilla. Kyseisen kadun alkupuolella on tällainen liike, joka myy esim. kenkiä hintaan 1000 - 2000 jeniä pari. Muitakin löytyy. Superkalliita merkkivaatteitakin saa esimerkiksi Omotesandolta ja Ginzasta. Jos haluaa jotain erikoisempaa kuten lolitavaatteita edullisesti on ainakin kaksi varteen otettavaa vaihtoehtoa. Closet Child myy suhteellisen halvalla käytettyjä merkkivaatteita (lolita ja punk yms. ), kuitenkin jotkut harvinaisemmat vaatekappaleet saattavat olla siellä jopa kalliimpia, kuin mitä ne olivat uutena. Tällaisissa tapauksissa kyseistä vaatetta ei yleensä enää ole mahdollista ostaa uutena. Toinen vaihtoehto on Bodyline, jonka vaatteet ovat todella halpoja, mutta joissakin tapauksissa laatu arveluttaa.Vaatteiden sovittaminen

Tähän asti kaikissa vaatekaupoissa on saanut sovittaa vaatteita, paitsi Bodylinellä. Se todella laskee kaupan pisteitä. Kenkiä sentään sai sovittaa. Closet childissa ei myöskään saanut sovittaa alehintaisia vaatteita (todella älytöntä) tai alushameita. Kyllähän tavallinenkin hame on kosketuksessa yhtä intiimeihin alueisiin kuin alushame ja hameita kuitenkin saa sovittaa. En olekaan muissa paikoissa yrittänyt sovittaa alushameita, niin en tiedä mikä käytäntö muualla on.

Joka kaupassa ennen sovituskoppiin astumista otetaan kengät pois ja jätetään kopin ulkopuolelle. Tämä on kätevää, kun yrittää selvittää, missä kopissa kaveri on. Sovituskopeissa on toisinaan lattialla kori, johon voi laittaa vaatteet sovituksen ajaksi. Tai sitten kaupassa on ostoskoreja, kuten Uniqlossa, joita voi käyttää samaan tarkoitukseen. Yleensä ainakin taviskauppoja erikoisemmissa tai hienommissa kaupoissa pitää myyjälle sanoa, että haluaa sovittaa vaatteita, jolloin myyjä saattaa sinut sovituskopille ja ojentaa vaatteet juhlallisesti. Usein kopeista löytyy tyynyliinan näköisiä harsoja, joilla on tarkoitus estää vaatteiden tahraantuminen meikkeihin. Olen kuullut, että joissain paikoissa myyjät odottavat kopin ulkopuolella ja tiedustelevat miltä näyttää tai jopa puuttuvat sovitukseen. Itse en ole vielä näin personoituun sovittamiseen törmännyt.Suosikkini

Perusvaatteiden suhteen suosikikseni on muodostunut Uniqlo. Se on jotenkin freshimpi kuin H&M, mutta ei kuitenkaan liian omituinen, kuten Forever21. Forever21 vaatteet eivät oikein ole makuuni, vaikka ne ovatkin hauskan persoonallisia. Sen sijaan asusteet, kuten korut ja hiusjutut ovat edullisia ja kelpaavat minullekin.


Uniqlossa on vaihtuvilla teemoilla printti T-paitoja tytöille ja pojille. Tämän hetkinen Mikkihiiriteema ei innosta, mutta noin kuukausi takaperin ollut tietokonepeliteema oli oikein kiva (vaikka se taisikin olla pääasiassa poikien puolella). Olen ostanut ehkä eniten vaatteita Uniqlosta. Esimerkiksi pari mekkoa, hupparin, housut ja kaulahuivin.


Muita hauskoja kauppoja ovat esimerkiksi vain sukkiin ja legginseihin keskittyneet pikkukaupat. Tällaisissa on yleensä jokin tarjous, että kolme paria tuhannella jenillä tms. Sadan jenin kaupoista vähän laadukkaampi versio ovat kolmensadan jenin kaupat. Niissä on lähinnä naisellista sisustustavaraa, mutta myös sukkia ja asusteita kuten koruja ja hiusjuttuja.


Hiusrusetti 3-coins kaupasta ja mansikkaiset ylipolven sukat sukkakaupasta.Closet Child

Todellisia suosikkikauppojani ovat tietenkin katumuoteihin keskittyvät liikkeet. Closet Childin leimakorttini on kohta täynnä, sillä olen sen verran ahkerasti asioinut ketjun liikkeissä. Ketjuhan siis myy second hand idealla merkkivaatteita lolitasta Vivienne Westwoodiin. Noin kuukausi sitten ostin Harajukun CC:stä Babyn novelty item peilin ja tämän vuoden katalogin.


Viikonloppuna kävin Closet childin Shinjukun liikkeessä joka oli todella vaikea löytää. Tai löysin kyllä helposti rakennuksen, jossa kauppa on, mutta sisäänkäynti oli niin huomaamaton, että kiersin talon muutamaan kertaan, kunnes tajusin miten sisään pääsee. Shinjukun CC on ihan ok ja siellä oli mm. AP:n "Pastel a la Mode" hame mustana ja Btssb:n "Vampire Requiem" hame ja jsk punaisina. Kalliita olivat, mutta kauniita. En löytänyt mitään kummempaa, ostin Babyn pikkuiset punaiset hiusrusetit. Harajukun CC:ssä käyn myös aina, kun sillä suunnalla liikun.


En tiennyt, että Sagamionossa on myös CC kun tulin Japaniin, joten se oli todella iloinen yllätys. Tänään minua onnisti, kun kävin tuossa naapurin Closet Childissa. Löysin Angelic Prettyn Cosmetics-sarjan hameen punaisena ja olen aina pitänyt tuosta printistä, mutta vain punaisena. Siellä se kyhjötti ja enhän minä raaskinut sitä sinne jättää. Kaveriksi ostin noille hiusruseteille!


Ostin myös Banana Fishin printti T-paidan, sillä pidän tämän tapaisista printtipaidoista. Tällaisia saa myös Putumayolta ja Maxicimamilta, mutta en ole vielä löytänyt mieleistäni paitaa uutena.Marui One/ OIOI

Suosikki tavarataloni on Shinjukun Marui One OIOI, jonka jokaisessa kerroksessa on jotain mielenkiintoista. Marui Onesta löytyy kaikki tunnetuimpien lolita ja punk brändien liikkeet ja muutama gal-tyylinkin edustaja. Alimman kerroksen liiketilassa on vaihtuvia teemoja. Eli kaupan tuotteet vaihtuvat säännöllisesti. Tällaisia osastoja on muissakin tavarataloissa, kuten Loftissa. Nyt Marui Onessa on eri taiteilijoiden kuten Imai Kiran postikortteja ja muita oheistuotteita. Ensi lauantaina 26.6 joissakin Marui Onen liikkeissä tulevat myyntiin kesän lucky packit. Lucky pack on yllätyspussi, jonka sisältöä ei tiedä, mutta hinta on paljon edullisempi, kuin jos ostaisi sisällä olevat tavarat erikseen. Jotkut brändit myyvät lucky packeissa yli jääneet menneen kauden vaatteet, mutta joillakin merkeillä on erityisiä vain lucky packeissä myytäviä vaatteita. Joskus lucky packistä saa tietää vaatteiden määrän, lajin, koon tai/ja värin.Harajuku Takeshita-dōri


Takeshita-dōri ei ole ihan sitä, mitä kuvittelin. Siellä on enemmän halpiskauppoja ja perus japanilaisia tyttömäisiä vaatekauppoja kukallisine maximekkoineen ja minihameineen. Olen muuten huomannut, että lolitamekkoja ja -hameita lukuun ottamatta kaikki Japanissa myytävät hameet ja mekot ovat joko liian pitkiä tai liian lyhyitä. Kun pidän eniten polvipituisista hameista, niin nilkkaan tai reilusti puolen reiden yläpuolelle ulottuvat mekot eivät innosta. Pitkät mekot ovat ihan kuivoja, mutta en halua kaappiani täyteen niitä. Viimeksi Harajukussa käydessäni menin Maxicimamin liikkeeseen ja ostin aika heräteostoksena tämän totebagin, eli kangaskassin. Tällaista olenkin jo pitkään halunnut ja pinkki printti mustalla pohjalla toimii kivasti. Maxicimamin hintataso on mielestäni hieman korkea tuotteiden laatuun nähden, mutta pidän kaupan printti T-paidoista ja kangaskasseista.Käyn aina ihmettelemässä myös Bodylinen liikkeessä, mutta en oikein ole löytänyt sieltä mitään, mitä haluaisin ostaa. Ribbon Bootsit houkuttelisivat, mutta epäilen näiden kestävyyttä. Ulkonäkö ja hinta miellyttävät, ¥4999. Sääli, etteivät nuo rusetit ole irroitettavat, repisin ne varmaan kuitenkin irtiVähän kauempana Takeshita-dōrista sijaitsee yksittäisiä lolita brändien liikkeitä, mutta kätevämpää on mennä vain Marui Oneen, missä kaikki on samassa. Laforet-tavaratalon alakerta on myös ihan kiva paikka, mutta jälleen OIOI voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti