Sivistynyt Lucky Pack tapahtuma


Juhannuksen kunniaksi Marui One tavaratalon liikkeissä alkoi tänään alennusmyynti. Olin pari viikkoa sitten ollut siellä katselemassa ja huomannut, että 26.6 tulisivat joidenkin brändien lucky packit, eli "yllätyspaketit" myyntiin. Tutkin vielä netissä ja sain selville, että Btssb:lla ja Aatp:lla tulisi olemaan läpinäkyvät lucky packit, jolloin voi itse valita haluamansa. Babyn sivuilla olikin aiheesta postaus, jossa oli muutama esimerkkikuva.


Vaikka Juhannuspäiväksi oli sovittu Enoshiman reissu, lähdin aamutuimaan käväisemään Shinjukussa. Marui Onen oli määrä avautua klo 11 ja olin paikalla noin varttia vaille. Ensin katsoin, että kiva, eihän täällä ole ketään muita. Mutta nurkan takana olikin jo pitkä jono kauniisti pukeutuneita, potentiaalisen näköisiä lucky packin ostajia. Menin kiltisti prinsessojen ohi jonon jatkoksi. Ajattelin, että kun ovet avataan, niin kaikki on vain yhtä pitsillä kuorrutettua taistelua siitä, kuka saa parhaan paketin. Erehdyinpä pahan kerran ja hyvä niin. Pian joku henkilökuntaan kuuluva mies tuli jakelemaan mainoksia ja lappuja, joissa luki "Baby the Stars Shine Bright". Kun mies kulki ohitseni huudellen "beibii, beibii", niin ojensin käteni ja sain lapun, jossa luki nro 21. Kyseisen brändin lucky packeistä kiinnostuneille jaettiin jonotusnumeroita.


Kun kello löi 11 alkoi jono hiljalleen lipua ovista sisään. Babyn kauppa on seitsemännessä kerroksessa, joten seurasin pitkää jonoa liukuportaita ylös. Kukaan ei juossut, kirkunut tai töninyt. Kun päästiin Babyn liikkeen luo, ihmiset asettuivat jonoon käytävälle Metan kaupan viereen myyjän ohjaamana. Minua ennen oli vain muutama, vaikka jonotusnumeroni olikin 21. Liikkeeseen päästettiin muutama ihminen kerrallaan. Pöydällä oli pieni määrä läpinäkyvään muoviin pakattuja settejä, joita lolitat hypistelivät ja kääntelivät arvioiden. Settiin kuului JSK (hihaton mekko), paita tai villatakki, sukat sekä hiuspanta ja kangaskassi tai avaimenperä. Pian koitti minunkin vuoroni ja arvioin tilannetta aika pitkään. Kun ihmiset olivat valinneet haluamansa setin, ja lähteneet, tuotiin tilalle uusia settejä takahuoneesta.


Vaihtoehtoina oli yksivärisiä mekkoja (musta ja pinkki), skottiruudullisia mekkoja (punainen, vihreä, ruskea) ja kukallisia mekkoja (musta ja punainen). Ruudulliset mekot olivat joko vähän oudon värisiä, tai mallisia. Halusin setin, johon kuuluu paita, eikä villatakki. En myöskään halunnut bunny bear avaimen perää tai kassia. Kukallinen mekko mustalla pohjalla oli ihan kiva, mutta aina, kun niitä tuotiin lisää, niin joku nappasi sen edestäni. Päädyin sitten turvallisesti mustaan mekkoon, joita oli sillä hetkellä kaksi saatavilla. Onneksi huomasin, että toisessa oli paljon nätimpi kassi ja otin sen. Olin todella positiivisesti yllättynyt koko prosessin sujuvuudesta. Kunnon lolita vaatteet ovat todella kalliita ja lucky packien ansiosta koko asukokonaisuuden voi ostaa 1/4 hinnalla. Oli hienoa, että jokainen sai itse valita haluamansa setin kaikessa rauhassa.


Loistava systeemi ja ehkä sen takia nimi olikin "Happy Pack", eikä lucky pack. Tuntuu hassulta, kun japanilaiset käyttävät sanaa "happy" tai "lovely" tms myydessään tuotteita. Esim. jossain olen nähnyt, että alennettu hinta on "happy price" ja suurempi vaatekoko on "lovely size". Lähdin onnellisena alas päin ja ostin vielä Imai Kiran artbookin alakerrasta. Vilkaisin matkalla muiden kauppojen lucky pack tarjontaa, mutta muilla pakkaukset olivat läpinäkymättömiä. Babylla ei vaan ollut mitään piiloteltavaa, sillä kaikki heidän vaatteensa ovat niin kauniita ;)


Ehdin avata paketin vasta illalla ja olin koko päivän odottanut, että näkisin, mitä siellä todella oli. Olen todella tyytyväinen valintaani, sillä oikeastaan kaikki tavarat ovat mieleeni. Ainoastaan hiuspanta on aika ronskin kokoinen, eli siitä en ole varma, tuleeko käytettyä.
Kassi osoittautui suloiseksi. Suurin osa lucky packien kasseista oli koristeltu karmealla bunny bearin naamalla, joka ei ihan sovi tyyliini. Tämä on kuitenkin nätti kuvio.


Huomasin, että paita ja rusetti sopivat aivan loistavasti cosmetics-hameen kanssa!

4 kommenttia:

 1. Kunpa Suomessakin olisi noin helppoa!
  Tykkään blogistasi, tekstiä ja kuvia on paljon. Tästä on oikeasti hyötyä, jos aikoo mennä Japaniin. :D Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista! Aika erikoinen tapahtuma se oli, kun muistan, miten oli niin jännää tilata lucky pack netin kautta Suomeen. Nyt kun sai itse lolitojen seassa katsella eri vaihtoehtoja ja kaikki toimi, niin sitä kyllä toivoisi, että Suomessa olisi jotain vastaavaa. Mutta toimisikohan se Suomessa?

  Olen yrittänyt kirjoittaa sellaisista asioista, jotka minua itseäni kiinnostaisivat, jos lukisin tällaista blogia. Nyt on vain vähän erilainen mielikuva asioista, kuin ennen vaihtoa, mutta toivottavasti teksti on silti mielenkiintoista. En esim jaksa ottaa enää ns arkipäivän tavallisista asioista niin paljon kuvia, kun olen itse niihin tottunut. Aluksihan kuvasin joka ikistä kylttiä ja lyhtypylvästä suunnilleen ;)

  VastaaPoista
 3. Osattaisiimpa Suomessakin käyttäytyä noin!
  Mekko on ihana ja sopii sinulle. :)

  VastaaPoista