Uenon eläintarha


Olen aina pitänyt eläimistä ja vaikka eläintarhat voivat olla hyvin masentaviakin, halusimme silti Nellyn kanssa käydä katsomassa millainen eläintarha Uenossa on. Lauantaina 5.6 lähdimme Uenoon. Lippu eläintarhaan maksoi 600 jeniä. Eläintarha on osa Uenon suurta puistoa, johon kuuluu lisäksi paljon muutakin, kuten temppeleitä. Päällisin puolin eläinten olosuhteet näyttivät hyviltä, vaikka häkit ja aitaukset olivatkin aivan liian pieniä. Eläimet kyllä pystyi näkemään läheltä pienissä häkeissä, mutta koko elämä pikku kopissa ei ehkä ole sen arvoista. Jotkut eläimet eivät näyttäneet olevan moksiskaan, kuten leikkivät karhut. Toiset taas kiersivät ympyrää selvästi ahdistuneen näköisinä. Jo eläintarhan porteilla oli kylttejä, joissa kerrottiin, ettei Uenossa voi nähdä jättiläispandaa.


Kultapandoja sen sijaan oli useita.


Uenossa oli useita lintulajeja edustettuna aina pikkulinnuista pingviineihin.


"Get me out of here!"


Merikotka


Suutelevat rakkauspapukaijat!


Sihteerilintu.


Ei riitä lintutuntemus.


Kakadu


Kolibri


Pingviinit


Eläintarhan vetonauloja olivat suuret kissapedot, kuten tiikeri. Tällä tiikerillä oli maha hieman pipi ruohon syönnin jäljiltä ja niinpä saimme kokea ainutlaatuisen wild life-elämyksen, kun se oksensi. Nelly sai aiheesta myös videon, joka sopisi hyvin videoresponseksi tälle YouTubeklassikolle. Aikanaan, kun Nelly saa "Tigger Surprise"-videon nettiin, niin linkitän sen tänne.


Kädellisiäkin löytyi esimerkiksi gorilloja, gibboneja ja makeja.
Urosgorilla tuli todella lähelle ja teki jotain voimisteluliikkeitä, tästäkin saimme videokuvaa, joka ei tosin vielä ole päätynyt nettiin. Gorilloilla oli myös vauva, jota emme olisi huomanneet, elleivät eläintarhan työntekijät olisi tulleet kertomaan sitä meille.


Makeilla, eli Nellyn sanoja lainatakseni "I like to move it move it"-eläimillä oli hauska pieni saari lammen keskellä, jossa ne saivat hypellä. Saarta ei oltu aidattu ja näytti siltä, että makit voisivat milloin vain paeta sieltä.


Oli mukava nähdä, että karhut leikkivät keskenään, mutta jääkarhuaitaus taas oli surullista katseltavaa. Jääkarhuilla oli aika karu kivinen alue, jossa ei ollut suojaa auringonpaahteelta ja ainakin toinen jääkarhu käveli ympyrää levottomana.Sekalaisia eläimiä ympäri maailman:


En oikein tiedä mitä nämä ovat, mutta jotain koiraeläimiä.


Muurahaiskarhu


Norsu


Tapiiri


Mangusti

Uneon eläintarha on melko suuri ja meille tuli lopuksi kiire. Neljän aikoihin kuulutettiin, että jotkut eläimet menevät nyt nukkumaan ja paikka sulkeutuu klo viideltä. Ehdimme juuri ja juuri nähdä vilauksen seeprasta ja virtahevosta, mutta okapia tai kirahveja ei enää ollut paikalla, kun saavuimme niiden aitauksen luokse.


Lopuksi vierailimme matelijatalossa, jossa oli jättiläiskäärme ja jättiläiskilpikonna.Tässä kuvassa taustalla näkyy makien saari lammen keskellä.


Kun lähdimme, aurinko alkoi jo laskea. Uenon puisto on sen verran suuri, että voisi mennä joku toinenkin päivä sinne katselemaan. Puistossa on esimerkiksi temppeleitä, jotka olisivat mielenkiintoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti