Alle kolme viikkoa jäljellä

Heinäkuu on viimeinen kuukausi, jonka vietän Japanissa. Kuten ennen vaihtoa aavistelinkin, on aika kulunut todella uskomattoman nopeasti. Kolme kuukautta, ei uskoisi. Mutta hauskaa on ollutkin! Olen iloinen siitä, että olen ehtinyt tehdä monia asioita, joita suunnittelinkin tekeväni. Vielä on muutamia asioita, jotka haluaisin vielä toteuttaa ja paikkoja, joissa haluaisin käydä. Ennen Suomeen paluuta pitäisi saada 15-30 sekuntin mainosvideo valmiiksi. Enää on kaksi japanintuntia jäljellä. Viimeinen vuokrakin on maksettu ja nyt voinkin sitten vapaasti tuhlata kaikki loput rahat tuliaisiin.

Suunnitelmissa tai haaveissa olisi vielä visiitti ainakin seuraavissa paikoissa:

- Kamakuran Hanabi Festivaali  
- Cavern Club, yksi Beatles-coverbändien esiintymispaikoista 
- Tokyo Disneyland

Haluaisin vielä ehtiä kirjoittaa seuraavista aiheista blogiin (en kyllä tiedä missä välissä ehdin):

- Maki Ohkojiman näyttely
- Kamakura
- Asakusa
- Totoro no mori
- Asuntoni ja asuminen vieraassa maassa
- Kouluruoka
- Perusruokakauppojen antimet
- Yllättävät ja oudot asiat japanilaisessa kulttuurissa
- Erilaisia japanilaisia varoituskylttejä yms.

Lisäksi haluaisin vielä käydä monissa paikoissa uudelleen, kuten Shinjukussa, Harajukussa, Akihabarassa ja Machidassa ennen kotiin paluuta. Toivon myös, että saisimme järjestettyä jonkunlaisen yhteisen läksiäisjuhlan, johon kaikki japanilaiset ja kiinalaiset ystävämme pääsisivät mukaan.

Haluaisin myös ostaa  ruokatarvikkeita Suomeen viemisiksi, kuten makeisia ja perinteisiä japanilaisia herkkuja. Pockyja, noria, misokeittoa ja kastikkeita, kuten yakitori, yakiniku ja teriyaki. Nyt minun pitäisi ihan tosissani alkaa huolehtimaan siitä, millä saan kaikki tavarani Suomeen. Luultavasti tiedossa on paljon postipakettien lähettämistä, sillä olen kuullut huhua, että jokainen ylimääräinen painokilo matkalaukussa maksaa kuutisenkymmentä euroa! Painoraja on nyt kai se 20 kg. Kilon painoisen postipaketin lähettäminen sitten maksaa viidestätoista kahteenkymmeneen euroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti