Asakusa


Viime lauantaina oli Asakusassa Hozuki-ichi festivaali. Juhlan teemana ovat Kiinalaiset lyhtykoisot ja tapahtuma keskittyy Sensoji-temppelille. Värikkäitä lyhtykoisoja myytiin runsain määrin temppelin edustalla ja paikalle oli kerääntynyt sekä japanilaisia yukatoihin pukeutuneita juhlijoita, että kummastelevia turisteja.
Paikalla oli lisäksi monia valokuvaajia. Jostain syystä paria japanilaista setää kiinnosti enemmän minun ja Riikan kuvaaminen, vaikka paikalla oli paljon kauniita yukatoihin pukeutuneita ihmisiä. Alueella oli kova tungos. Kaikki halusivat kauhoa pyhää savua päällensä, sillä se kuulemma parantaa kaikki vaivat niistä ruumiinosista, joihin se koskee.

Temppelille pääsee kävelemään asemalta Nakamise-ostoskatua pitkin. Kauppakadun halki kulkee myös monia poikkikatuja, joten kauppoja ja valinnanvaraa on runsaasti.Tämä on varmasti yksi Tokion parhaimmista paikoista ostaa perinteisiä japanilaisia tuliaisia, kuten herkkuja, koriste-esineitä (tuhottomasti erilaisia maneki nekoja), yukatoja ja muita perinteisiä japanilaisia vaatteita. Paljon erihintaisia tuotteita löytyi, mutta usein myös edullinenkin vaihtoehto oli saatavilla. Suosittelen tuliaisten ostamiseen!Nakamise-kadulta löytyi myös koirille tarkoitettuja yukatoja. Japanilaiset rakastavat pukea ja hemmotella lemmikkejään, joten eläinten muotikaupat eivät ole epätavallinen näky. Myös Harajukun Takeshitadoorilla on koirien vaatekauppa.Löysimme Asakusasta arcadepelihallinkin ja sen ulkopuolella jaettiin lippuja, joilla saa yhden ilmaisen yrityksen pelata UFO-catcherilla. Meidän oli siis kokeiltava jotakin. Huomasimme, että joissakin catchereissä oli palkintoa eläviä akvaariokaloja tai kovakuoriaisia! Todella järkyttävää, että eläviä olentoja pidetään tuollaisessa. Japanilaisiin kesäfestivaaleihin on aina kuulunut esim. elävien kultakalojen tai jopa kilpikonnien haaveilla onkiminen palkinnoksi, joten nyt oli kyseessä vain nykyaikaisempi versio perinteestä. Inhottavaa vain ajatus siitä, kun eläimiä kohdellaan tavarana.


Vaikka pelipaikassa ei ollutkaan mitään, mitä olisimme erityisesti haluneet, käytimme silti ilmaisliput ja vähän rahaakin. Riikka sai taas ongittua palkinnon. Tällä kertaa kyseessä oli NGE:stä tuttu Asuka yllätyslaatikossa.


Ostimme vielä välipalaksi jäätelöä ja valittavana oli aika erikoisia jätskejä. Riikka otti viinirypäleen ja minä melonin makuisen jätskin.


Asakusassakin oli paljon riksoja. Keskellä katua oli meneillään photoshoot, jossa yukataan pukeutunut malli istui riksan kyydissä. Luulempa että hän on mies.


Lähdimme vielä etsimään hieman kauempana sijaitsevaa Kappabashi-katua, jossa myydään pääasiassa vain ruoan valmistukseen liittyvää tavaraa. Oli astioita, leivontatarvikkeita, jopa ravintoloiden kassakoneita ja ruokalistoja.Erikoisempia kauppoja olivat kaupat, joissa myytiin todella aidon näköisiä muoviruokia. Muoviruokamallejahan löytyy lähes jokaisen itseään kunnioittavan ravintolan ja crepe-kioskin näyteikkunasta. Hinnat olivat kuitenkin todella korkeat, suunnilleen kymmenenkertaiset siihen verrattuna, mitä sama ruoka maksaisi syötävässä muodossa. Joissain kaupoissa myytiin tavaraa tukkuhinnoin, mutta esim leivontatarvikkeet olivat aika saman hintaisia, kuin muuallakin. Valikoima vain oli tavallista runsaampi.Aurinko alkoi laskea, joten päätimme lähteä kävelemään kohti Uenoa. Matkalla kävimme suuren temppelin pihassa, jossa oli pari poikaa pelaamassa pesistä.


Muoviruokien katselu ei ollut vienyt nälkää, joten menimme ensimmäiseen vastaantulevaan ruokapaikkaan, joka oli Mos Burger. Mos Burger on japanilainen vaihtoehto Mäkkärille ja ihan hyvä sellainen. Ketsuppi pitää pyytää erikseen, mutta ranskanperunat ovat kyllä todella herkulliset ilmankin.


Uenossa menimme Yamashiroya lelukauppaan, jossa oli monien muiden japanilaisten kauppojen tapaan monta kerrosta. Kauppa oli vähän Harajukun Kiddylandia sekavampi, mutta valikoima oli erilainen. Esim. Imai Kira- ja nukketavaraa löytyi paremmin. Yamashiroyassa myydään esimerkiksi Momoko-nukkeja, joita en ole missään muualla nähnyt. Kauppa oli vuorattu uuden Toy Story elokuvan oheistuotteilla. Ostin Imai Kira vihkosen ja rilakkuma jääpalamuotin.


Lopuksi menimme vielä Shinjukuun pelaamaan UFO-cathcereilla ja saimme kaikkien aikojen palkintosaaliin. Mutta siitä lisää ensi postauksessa, jossa kerron lisää pelihalleista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti