Kamakura Hanabi

Kun kauan odotettu päivä 21.7 viimein koitti oli minulla ja Nellyllä yukatat valmiina ostettuna. Olin ostanut myös kauniin hiuskoristeen, geta-sandaalit ja tabi-sukat. Pisteenä i:n päälle olisimme vielä tarvinneet asuun sopivan laukun. Minun kamerani ei olisi kuitenkaan mahtunut sellaiseen yukatan kanssa käytettävään laukkuun, joten sen puuttuminen ei harmittanut. Tapasimme jo omiin yukatoihinsa sonnustautuneet Kanan ja Shiorin Sagamionon asemalla. Ajattelimme Nellyn kanssa, että olisi parasta antaa japanilaisten ystäviemme auttaa yukatan pukemisessa.


Kana ja Shiori laskostivat yukatan ja sitoivat obin meille molemmille ja sitten lähdimme sipsuttelemaan kohti asemaa. Matkalla näkyi paljon muitakin yukatoihin pukeutuneita, jotka olivat varmasti matkalla Kamakuraan. Päätimme käydä ottamassa loisteliaita purikura-kuvia muistoksi illasta.


Tulos oli odotetusti hemaiseva!


Kun pääsimme perille oli Kamakurassa jo tunnelmallisen pimeää. Kävellessämme kohti rantaa, alkoi jo kuulua ilotulitusten melskettä. Rannassa oli paljon värikkäitä kojuja, joissa myytiin erilaisia ruokia ja juomia. Ostimme alkajaisiksi virkistävät sorbetti-juomat.Kana kävi ostamassa iloisen näköisen pussin, jossa oli pokemonien kuvia. Ajattelin, että siellä on joku yllätyslelu, mutta siellä olikin pokemonpannukakkuja. Kyllä, herkullisia Pikachun muotoisia pikku pannukakkuja.Siirryimme katsomaan upeaa ilotulitusta. Vaikka ihmisiä oli todella paljon, sain hyvin otettua valokuvia. Yleensä olen aina kaikkia japanilaisia pidempi, ja tällaisissa tilanteissa siitä on todella hyötyä.
Ilotulitukset olivat todella kaunista katseltavaa, varsinkin, kun ne heijastuivat meren pinnasta. Ilotulitus alkoi seitsemältä ja kesti suunnilleen tunnin.


Joku ystävällinen mies otti meistä kaikista yhteiskuvan keskellä juhlahumua.Japanin kesään kuuluu kakigōri, jäämurska, joka maustetaan supermakealla esanssilla. Suosittuja makuja ovat mm. mansikka, meloni ja viinirypäle. Yläpuolella erivärisiä kakigōrimausteita.
Japanilaiseen ilotulitusjuhlaan osallistuminen oli kyllä yksi kesän kohokohdista. Tunnelma oli niin viimeisen päälle japanilainen. Oli hienoa osallistua hanabiin yukatat päällä. Elokuun puolella järjestetään eniten ilotulitusfestivaaleja, mutta silloin olemme jo Suomessa. Onneksi heinäkuun puolelle mahtui muutama hanabi.

2 kommenttia: