Mitä tehdä, kun koulussa on tylsää?


Koulussa on nyt viikon ollut mainontaa käsittelevä kurssi, joka on ollut oikein mielenkiintoinen. Meille on näytetty vanhoja mainoksia ja kerrottu mainonnan historiasta. Viime päivinä kuitenkin on ollut vähän köyhää. Kurssillahan on kolme opettajaa ja yksi assistentti, mutta silti parina päivänä on vain ollut nimenhuuto, eikä sitten mitään opetusta. Eilen tulimme ajoissa tunnille, mutta opettaja tuli reilusti myöhässä, järjesteli taululla olevia magneetteja yms. Odotimme vain, että nimenhuuto pidettäisiin, jotta voisimme lähteä. Jonain päivinä opetus on mielenkiintoista, jonain päivinä taas tuntuu, että kunhan nyt istutaan luokassa ja saadaan nimet ylös, niin päivän työ on tehty. Kurssin tarkoituksena on tehdä suuri B1-kokoinen mainosjuliste ja myöhemmin myös mainosvideo. Itse teen julistetta kotona, eli tulen kouluun vain nimenhuutoon ja syömään. Ja jos vaikka olisi jotain opetusta.

On myös outoa, että media arts koulutusohjelman tiloissa on vain yksi luokka, jossa on tietokoneet ja sekin on vain musiikin opetusta varten. Kaikilla on omat kannettavat MacBookit ja mekin saimme sellaiset lainaan koululta. Suuri osa opetuksestakin tapahtuu niin, että opettaja kirjoittaa tussitaululle, mitä ohjelmilla pitää tehdä, sen sijaan, että videotykillä näytettäisiin asia ihan suoraan kyseessä olevalla ohjelmalla. Oppilas määrät ovat paljon suuremmat, kuin meillä Suomessa, joten se voi olla syynä siihen, ettei media artsille ole suotu enempää tietokoneluokkia. Suomessa en voisi kuvitellakaan, että meille opetettaisiin 3D-ohjelmien käyttöä liitutaululla.

Eli siis lähdimme koulusta heti, kun nimet oli kerätty. Sää oli oivallinen ja saimme loistavan idean. Pyöräilimme kotiin, vaihdoimme bikinit päälle ja menimme ruokakaupan kautta junalla Enoshimaan.


Enoshimassahan olimme olleet edeltävänä lauantaina, mutta sää oli tuolloin ollut aika kehno. Kylläpäs paikka näytti paremmalta auringossa! Ihan, kuin olisi yhtäkkiä ollut keskellä etelän rantalomaa.
Olin käynyt Sagamionon Bic Kameran valokuva-automaatilla tulostamassa viime Enoshimanreissulta kuvan sille ystävälliselle ukolle. Ja nyt palasimme samaan paikkaan katsomaan, olisiko mies vielä siellä kunnostamassa rakennusta. Siellähän hän oli ja ilahtui kovasti, kun ojensin valokuvan. Menimme mökin tuntumaan istuskelemaan ja syömään eväitä. Koitimme olla varuillamme, sillä rannalla oli varoituskylttejä haukoista, jotka kuulemma hyökkäävät eväiden kimppuun ihmisiä pelkäämättä. Taivaalla näkyikin useita haukkoja kaartelemassa, mutta säästyimme
niiden hyökkäyksiltä, kun istuimme katoksen alla.


Eväänä oli makirullia, teishoku-eväsboxi, keksejä ja paras viimeisenä: pulla, jonka välissä oli kakkua. Kyllä.Ja tapansa mukaan se rakennusmies toi meille taas jäätelöt. Tällä kertaa saimme maistaa Japanissa suosittua "maustettua jäätä". Eli jäähilettä, jonka päällä oli erittäin makeaa mansikkaesanssia.Nelly otti aurinkoa, mutta minä tapani mukaan istuin varjossa, etten polttaisi ihoani. Kävimme uimassakin ja vesi oli todella miellyttävän lämmintä. Kun olimme juuri vaihtaneet kuivat vaatteet päälle ja saaneet uuden tuoreen aurinkorasvakerroksen yllemme, meni aurinko pilveen. Varmaan Sunkiller aiheutti sen...


Lähdimme vielä kävelemään Enoshiman saarelle hiekkasärkkää pitkin. Alue oli juuri esillä laskuveden vuoksi, mutta muuten saarelle olisi pitänyt kävellä siltaa pitkin. Saarella oli paljon kissoja. Kissat eivät sähisseet tai pelänneet, kuten naapurustomme kisut. Tulivat jopa puskemaan.
Kävelimme pikku kylässä ympäriinsä ja löysimme tiemme korkealla olevalle temppelialueelle. Hienot maisemat taas kerran. Sieltä näki rannalle, jossa olimme olleet. Temppelialueella oli myös paljon letkeitä kissoja.

Vielä jätskit ostettiin, valittavana oli bataatin, mango-omenan tai vaniljan makuista jäätelöä. Otin Mango-omenajäätelön.


3 kommenttia:

 1. Ihania kisuja. Ja meillä ainakin opetettiin Acadin käyttöä liitutaululla. Tosin opettajan ikä saattoi vaikuttaa asiaan.

  VastaaPoista
 2. Ruoka näyttää aina vain paremmalta! Kissat ovat ihania. Onko tuo pallokala? :'D

  VastaaPoista
 3. Kissoja näkee täällä kyllä paljon varsinkin pienemmissä kaupungeissa. Jotku ovat selvästi kulkukissoja, mutta myös monet kissat, joilla on omistaja, kulkevat vapaina.

  Kyllä, otus tuossa kuvassa on kuivattu pallokala. Niitä myytiin Enoshimassa, en kyllä ostanut.

  VastaaPoista