Hyvää ystävänpäivää!

Japanissa ystävänpäivänä on tapana tehdä rakkaalleen suklaata. Vaikka en ystävänpäivän aikoihin Japanissa ollutkaan, oli siellä silti runsaasti leipomiseen ja suklaan tekemisen soveltuvia tarvikkeita saatavilla. Ostin esimerkiksi paljon pieniä leipomistarvikkeita sadan jenin kaupoista. Löysin ihastuttavan Rilakkuma-silikonimuotin Uenon Yamashiroya-lelukaupasta. Ostin myös Asakusan Kappabashi-ostoskadulta sydänsilikonimuotin. Muotit olivat ensisijaisesti tarkoitettu jääpalojen tekemiseen, mutta päätin kokeilla niitä suklaiden valmistamiseen.


Sulatin ensin tummaa suklaata pikkukattilassa ja kaadoin sulan suklaan muotteihin. Sitten laitoin muotit jääkaappiin jähmettymään. Silikonimuoteista jähmettyneet suklaat oli helppo irrottaa. Koristelin suklaat valkoisella suklaalla ja lisäsin osaan valkoista suklaata karamelliväriä, jolloin siitä tuli vaaleanpunaista. Laitoin vielä pieniä strösselisydämiä loppusilaukseksi.
Rakastan tämän tyyppistä näpertelyä ja suklaat onnistuivatkin mielestäni todella hyvin. Kannattaa kokeilla suklaiden tekemistä erilaisilla silikonimuoteilla, se on yllättävän helppoa ja hauskaa.

6 kommenttia:

 1. nyt olen kyllä kade ♥ aivan älyttömän söpöjä ja varmasti herkullisia nameja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Suosittelen kaikkia kokeilemaan tällaisten valmistusta!

  VastaaPoista
 3. Aww kun on söpöjä! Täytyy ens vuonna tehdä tuommoisia kavereille:)

  VastaaPoista
 4. Oi ihania! Pitää mennä kyllä metsästelemään erilaisia muotteja.

  VastaaPoista
 5. Mielettömän suloisia! Noin ihanan näköisiä konvehteja antaisi kyllä ilomielin lahjaksi.

  VastaaPoista
 6. minä en ainakaan antaisi noita ilomielin lahjaksi, sillä söisin ne välittömästi itse. %D no joo. ihania suklaita nämä siis.

  VastaaPoista