Vaihto-opiskelun hyödyt

Lupasin kirjoitella aiheesta "miten Japani on vaihdon jälkeen näkynyt elämässäni ja mitä hyötyä/haittaa vaihdosta on minulle ollut". Kovinkaan merkittäviä haittapuolia en osaa sanoa. Kun palasin syksyllä kouluun, niin minulla oli ensimmäistä kertaa lukion jälkeen ruotsinkurssi. Tuntui, ettei ruotsia ollut ollenkaan jäänyt mieleeni, vaan japaninkieli oli tehokkaasti vaihdon aikana korvannut sen. Aluksi tuntui siltä, että suusta tuli vain japania, mutta pääsin kuitenkin kurssista kunnialla läpi. Joskus myös tuntuu, että elämässä on neljän kuukauden kokoinen aukko, kun ei ole ollut mukana Suomen meiningeissä, mutta se nyt oli odotettavissa.


Origami Master-peli

Hyötyä vaihtokokemuksesta on sen sijaan ollut sitäkin enemmän. Syksyllä minulla oli pelikurssi, jonka aikana toteutimme koko luokan voimin Japani-henkisen tasoloikkapelin nimeltä Origami Master. Vaikka en itse pelin alkuperäisideaa keksinyt, oli minulla paljon annettavaa esimerkiksi pelin visuaaliseen maailmaan vaihto-opiskelujaksostani johtuen. Keräsin runsaasti ottamiani Japanin valokuvia ja hyödynsin niitä ryhmässäni, jonka työnä oli pelin kenttäsuunnittelu. Mallinsin ja teksturoin monia Japanista tuttuja elementtejä peliä varten. Vaikka origami onkin japanilaista, pelissä sekoittuu silti suloisesti kiinalainen ja japanilainen tyyli. Monet eivät kokeneet tätä ongelmaksi, joten tulin sitten itsekin siihen tulokseen, että kyseessähän on aasialaisen tyylin inspiroima fantasiamaailma, ei niinkään realistinen kuvaus Japanista.

Työharjoittelu

Toinen, myös opiskeluun liittyvä hyöty kävi ilmi alkuvuodesta, kun hain työharjoittelupaikkaa Anima Vitaelta. Koska olin kesällä Japanissa tehnyt paljon perinteistä animaatiota, sain portfoliostani paljon monipuolisemman. Työhaastattelussa kävi ilmi, että perinteistä piirrosanimaatiota arvostetaan kovasti ja niin sain työharjoittelupaikan. Hakioita oli ollut vajaa kymmenen, mutta ilmeisesti juuri ne Japanissa tekemäni animaatiot auttoivat minua saamaan paikan. Nyt olen sitten puolen vuoden harjoittelujaksolla Animalla tekemässä Pasilan neljättä kautta.


Hauskat kotivideot-ohjelman uusi ilme

Viimeisin asia johon vaihto on vaikuttanut positiivisesti, on myös kouluprojekti. Metropolian kolmannen vuoden 3D-opiskelijat tekevät joka vuosi Nelosen kanssa yhteistyöprojektin. Aikaisempina vuosina opiskelijat ovat päässeet tekemään Nelosen Jatkuu-tunnuksia ja viime vuonna tehtiin Jonne ja Hiisi, lasten aamujen maskottihahmot. Tällä kertaa nelonen tarjosi suurempaa ja näkyvämpää työtä, kuin aikaisempina vuosina. Saimme tehtäväksemme toteuttaa muodonmuutoksen Nelosen kestosuosikille, Hauskat kotivideot- ohjelmalle.

Nelonen toivoi, että uusi teema olisi futuristinen ja että vaikutteita otettaisiin Tokion neonvaloista. He myös toivoivat, että ohjelmaan lisättäisiin useampia hahmoja, jotka olisivat Hello Kitty/Pokemon tyylisiä. Kaikki saivat suunnitella oman ehdotuksensa ja kuinka ollakaan, minun ideastani pidettiin Nelosella eniten.

Keksin vedenalaisen neonvalokaupungin, jossa uiskentelevat asiaan kuuluvissa varusteissa Mr. Mittens kissa, Hepuli Hamsteri ja Oprah Miekkavalas. Neloselta oli toivottu, että ohjelmasta ennestään tuttu kuminen miekkavalas olisi yksi hahmoista ja tästä minä koko veden alaisen maailman keksinkin. Olin projektissa AD:na eli tein kaikki päätökset visuaalisiin seikkoihin liittyen. Projektin toteuttaminen oli hieno kokemus ja lisää infoa ja kuvia aiheesta löytyy täältä: metropolia3d.posterous.com


Tänään kannattaa siis katsoa Hauskat kotivideot Nelosella klo 20:00, kun uusi look on ensi-illassa. Mielestäni oli jotenkin aivan uskomaton ja aika ikäväkin yhteensattuma, että juuri samana päivänä, kun työmme näytetään ensi kertaa TV:ssä, on Japanissa sattunut historiallisen suuri maanjäristys ja tsunami. Eli ikävä kyllä ohjelman uusi ulkoasu on tahattoman ajankohtainen. Emme tietenkään olisi voineet ennustaa tulevaa, joten toivottavasti kukaan ei vedä hernettä nenään aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti