Vaikea uskoa!

Ennen kuin lähdin Japaniin, pelkäsin, että joutuisin kokemaan maanjäristyksen tai muun luonnonkatastrofin. Maantieteen ylioppilaskirjoituksiin lukiessani muistan havainneeni, että Japani sijaitsee kaikin puolin maapallon hasardeimmalla kohdalla. Vuosi sitten olin juuri näihin aikoihin lähdössä Japaniin. On pelottavaa ajatella, että olisin voinut joutua kokemaan tämän päiväisen katastrofin itsekin.

Olen koko päivän seuraillut uutisia ja tiedustellut japanilaisilta ystäviltäni, ovatko he kunnossa. Ainakin monet ovat ilmoittaneet olevansa kunnossa, vaikkakin ymmärrettävästi todella järkyttyneitä. Tutustuin juuri viime viikonloppuna Suomessa vierailleeseen japanilaiseen tyttöön, joka alkuviikosta palasi Japaniin. Hän on onneksi kunnossa. Tuntuu aivan käsittämättömältä ajatella, miten nopeasti asiat voivat muuttua ja millaista tuhoa muutamassa tunnissa on tapahtunut. Kuvat ja videot tuhoalueelta ovat todella lannistavaa katseltavaa. Kun on itse ollut tuolla ja tutusunut paikallisiin ihmisiin, tuntuu aivan kamalalta.


Metropolialla on yhteistyökoulu myös Sendaissa, jossa tuhot iskivät pahiten, mutten tiedä onko siellä tällä hetkellä vaihtareita Suomesta. Ei tuollaista kyllä pysty käsittämään. Toivon hartaasti, ettei mitään tuhoisia jälkijäristyksiä tule, ja että pelastustoimet sujuvat mahdollisimman hyvin. Paljon voimia ja jaksamista kaikille, jota katastrofi on koskettanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti