The Beatles, sitä japanilaiset rakastavat!

Ennen vaihtoa lukaisin läpi Tapani Jussilan Tokio Passi -matkaoppaan. Tuolloin silmiini pisti maininta Roppongin The Beatles coverbändi -klubeista. Koska The Beatles kuuluu lempi bändeihini, päätin Japanissa ollessani ottaa selvää mahdollisista Beatles-klubeista. Olin tutustunut koulussa kahteen Beatlesia fanittavaan tyttöön, Saraan ja Kanaan. Kysyin heiltä, tietävätkö he näistä Beatles-klubeista, mutta yllätyksekseni he eivät olleet kuulleet sellaisista aikaisemmin. Tokio Passissa oli mainittu Cavern Club -niminen klubi ja löysin netistä vielä Abbey Road -nimisen klubin. Nyt kun koitin löytää Cavern Clubin sivuja, ne ovat kadonneet, eli luultavasti kyseistä paikkaa ei enää ole. Juttelin Saran ja Kanan kanssa, että olisi kiva mennä yhdessä katsomaan millaisen shown coverbändi saisi aikaan.


Vaihtoni loppupuolella lähdimme yhdessä kokeilemaan Abbey Road-klubia. Abbey Roadilla esiintyi joka ilta yksi Beatles coverbändi. Bändeillä oli eri ominaisuuksia, esimerkiksi jotkut olivat vanhempia ja kokeneempia, toiset nuorempia ja uudempia. Jotkut bändit keskittyivät pääasiassa esittämään Beatlesin alkuaikojen kappaleita, kun taas toiset esittivät lähinnä myöhäisempää tuotantoa. Olimme valinneet The Tetrads -nimisen coverbändin keikan. Muita bändejä olivat esimerkiksi Shirokuma company ja The Parrots. Pääsymaksut vaihtelivat bändistä riippuen ¥1,600 - ¥2,100 välillä. The Tetrads oli melko uusi, vuonna 2009 perustettu bändi, ja sen keikalle pääsi vain ¥1,000 hintaan. Päädyimme tähän bändiin, koska sen jäsenet olivat nuorempia ja mainostivat esittävänsä The Beatlesin alkuaikojen kappaleita, jotka olivat eniten meidän mieleemme.


Matkustimme Sagamionosta Roppongiin ja löysimme vaivattomasti Abbey Roadin. Se oli hyvin lähellä Konami-taloa. Pääsymaksun lisäksi asiakkaiden oli pakollista tilata yksi ruokalaji klubin listalta. Tämä ei sinänsä haitannut ollenkaan, sillä esitystä odotellessa oli mukava syödä ja jutella. Tilasimme myös herkkulautasen yhdessä jaettavaksi. Siihen kuului suolaisia snacksejä, suklaapaloja ja tietenkin pockyja. Paikka oli oikein tunnelmallinen ja seinillä oli paljon aiheeseen liittyviä kuvia.


Bändi oli todella hyvä! Olin oikein yllättynyt, kuinka hyvin he lausuivat englanninkielisiä laulunsanoja. Oli hauska nähdä japanilaisille tyypillistä omistautumista, kun bändin jäsenet eläytyivät esikuviensa rooleihin vaatteita ja eleitä myöten. Mekein pystyi kuvittelemaan, että oli siirtynyt 60-luvulle aitoa ja alkuperäistä The Beatlesia kuuntelemaan. Bändi piti biisien välissä toisinaan taukoja niin, että se esiintyi yhteensä neljässä erässä puoli kahdeksasta aina yhteentoista asti. Saimme täyttää palautelapun bändiin liittyen ja toivoa haluamiamme beatles-kappaleita. Minun toivomaani "Please Mr. Postman" -kappaletta ei kuitenkaan valitettavasti esitetty. Bändi esitti mm. kappaleet "I Want to Hold Your Hand", "From Me to You", "And I Love Her", "If I Fell", "Boys", "I Want You (She's So Heavy)", "If I Needed Someone", "Let it Be" ja "Money".


Ihmisiltä oli myös kysytty, onko kellään syntymäpäivää sillä viikolla ja Kanalla sattui juuri oleman synttärit. Meistä käytiin ottamassa valokuva ja myöhemmin bändi esitti kappaleen "Birthday", jonka aikana kaikkia yleisön seassa istuvia synttärisankareita onniteltiin erikseen. He saivat myös tähtisädetikulla koristellun jälkkäriannoksen ja valokuvan muistoksi illasta.


Keikan jälkeen saimme ottaa bändin kanssa valokuvia.


Olin todella tyytyväinen Abbey Road -klubiin ja esiintyjiin. Roppongi ei kuulu ollenkaan suosikkialueisiini Tokiossa, mutta jos vielä menen Tokioon, haluan ehdottomasti käydä taas Abbey Roadilla. Suosittelen kaikille, jotka The Beatlesin musiikista pitävät. Löysin YouTubesta The Tetradsin esittelyvideon, josta saa aika hyvän käsityksen siitä, millainen bändi oli.


Olin viime joulukuussa ex-beatlen, Paul McCartneyn konsertissa Helsingissä ja oli hauska huomata, kuinka Paul bongasi yleisön seasta japanilaisia faneja ja puhui heille välispiikissään japaniksi. Japanilaiset rakastavat The Beatlesia ja oli mukava nähdä, kuinka McCartneykin näytti arvostavan heitä. Kävin muuten myös viime vuonna Lontoossa ihan aidolla ja alkuperäisellä Abbey Roadilla, jossa on se kuuluisa suojatie. Voi että sitä loputonta turistien virtaa, siinä on varmasti sattunut paljon liikenneonnettomuuksia, kun kaikki haluavat poseerata keskellä autotietä! Ohi ajanut hälytysajossa ollut poliisiauto sentään sai ihmiset väistämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti