Roihuvuoren Hanami 2012

Hanamia juhlitaan Japanissa keväisin kirsikkapuiden kukinnan kunniaksi. Juhlan ajankohta vaihtelee kukinnan mukaan, mutta useimmiten se sijoittuu Japanissa aina maalis-huhtikuun vaihteeseen. Suomen kylmissä oloissa kirsikkapuut kukkivat myöhemmin, usein vasta toukokuun puolella. Roihuvuoressa hanamia on vietetty vuodesta 2008 lähtien ja siellä sijaitseekin Suomen suurin kirsikkapuiden tihentymä.

Nämä kukinnot ovat Kyotosta vuodelta 2010
Vierailin nyt ensimmäistä kertaa Roihuvuoren hanami-juhlassa, joka sattui samalle päivälle äitienpäivän kanssa. Olimme aikaisemmin samalla viikolla päättäneet lähteä kesällä Japaniin, joten haikailun sijaan pääsimme kunnolla nauttimaan japanilaisesta tunnelmasta ja suunnittelemaan tulevaa matkaa. Tapahtumassa oli monenlaista kojua ja esitystä. Piknikevääksi saattoi ostaa yakitoria (kanavartaita), Kareeraisua (curryriisiä) tai vaikka yakisobaa (paistettuja nuudeleita). Esiintymislavalla oli monia eri taistelulajien esityksiä, parapara-tanssia ja japanilaisia lastenlauluja.


Minua kiinnosti suuresti pukukilpailu, johon osallistujat käytiin pyytämässä hanamiväen seasta. Ilokseni minuakin pyydettiin mukaan kilpailuun, kun olin pukeutunut lolitaan. Osallistujia oli ehkä reilu parikymmentä ja saimme värjötellä lavalla aika kauan, kun tuomarit pohtivat voittajia.

Pukukilpailussa oli lolitaa, cosplayta ja yukatoita

Lolitat olivat hyvin edustettuna voittosijoilla
Pukukilpailussa oli viisi erilaista kunniamainintaa, jotka arvovaltainen tuomaristo jakoivat parhaaksi katsomallaan tavalla. Olin aika yllättynyt, kun sain kunniamaininnan "Coolein asu". Kaikki paitsi yksi voittajista edustivat lolitamuotia. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä onhan lolita hyvin yksityiskohtainen ja estetiikaltaan ylitsepursuava tyylisuunta, jossa myös vaatteiden laadukkuus on ensisijaisen tärkeää. Tässä vielä kunniamaininnat vasemmalta oikealle:

Coolein asu/ Kakkoii ishou/カッコいい衣装
Söpöin asu/ Kawairasii ishou /可愛いらしい衣装
Erikoisin asu/ Dokusoutekina ishou/ 独創的な衣装
Harmoninen kokonaisuus/ Sougoutekini chouwanotoreta ishou /総合的に調和のとれた衣装
Yksityiskohtaisin asu/ Saibumade hairyosareta ishou / 細部まで配慮された衣装

Sain palkinnoksi mm kunniakirjan, johon nimeni oli kirjoitettu katakanoilla
 Lopuksi vielä kuvia hanami-asustani. Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa hiukset kahdelle nutturalle. Olin saanut vinkkejä tähän hiustyyliin ystäviltäni Ludmillalta ja Katalta ja yllätyksekseni onnistuin luomaan tyylin melko vaivattomasti!

Baby, the Stars Shine Brightin Clockwork Teaparty -hame on ehdoton suosikkini

Sää suosi hanami-päivänä, vaikka ilma olikin vielä hieman viileä

Huomaa kirsikankukkapinni!
Mutta nyt kesän Japaninmatkaa suunnittelemaan! Tarkoituksena on ainakin matkustaa Hiroshimaan ja Miyajimaan sekä Kiotoon ja Fujin järvialueelle. Tietenkin aion vierailla myös Tokiossa, mutta siitä lisää tulevana kesänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti