Desucon 2012

Ehdinpä vielä ennen Japaniin lähtöä kirjoittaa suuren desupostauksen! Osallistuin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa Lahdessa järjestettävään Desuconiin. Aikaisemmin olen käynyt vain Animeconeissa, vaikka sen rinnalle onkin vuosien mittaan syntynyt suuri määrä erilaisia animeen ja japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyviä coneja. Kuulemani kehut maksullisen Desuconin erinomaisuudesta houkuttivat kokeilemaan ja olinkin oikein tyytyväinen coniin. Saavuimme Lahteen perjantai-iltana conin juuri avauduttua. Säästin varsinaisen asuni lauantaiksi ja sunnuntaiksi, sillä en halunnut alkaa säätämään asua vain muutamaa tuntia varten.

Sibeliustalo tarjosi upeat puitteet conille


Perjantai-ilta oli sään puolesta ihastuttava ja Sibeliustalon rannassa sai otettua tunnelmallisia kuvia. Yhtä kaunista säätä ei sitten enää lauantai-iltana nähty, joten hieman harmitti, ettei minulla ollut vielä perjantaina cossia päällä. Napsimme kuitenkin muutaman kuvan geneerisemmästä asustani.

IW:n maid-henkinen old school-setti
Conin aikana pisti silmään, kuinka monia Disney-cosseja tapahtumassa näkyi. Tämä oli tietenkin vain positiivinen asia, varsinkin, kun asut olivat oikein hyvin tehtyjä. Animeconeissa en muista nähneeni Disneytä näin runsaslukuisesti. Mukava huomata, että ihmiset uskaltavat arvostaa muualtakin, kuin Japanista tulevaa animaatiota.

Upea Lumikki
Ariel, jalallinen versio
Aladdin ja Jasmine
Tähkäpää ja Flynn
Disneyn lisäksi ei-japanilaisia hahmoja näkyi myös muutamia. Tuntuu, etten enää tunnista animehahmoja yhtä hyvin, kuin viisi vuotta sitten, joten on mukavaa, että ihmiset cossaavat myös länsimaalaisia hahmoja.

Yksinkertainen asu, mutta aivan nappiin
Näpsäisin hauskan kuvan kiven päällä poseeraavasta Harry Potterista
Ylivoimaisesti suosituimpia cossaus-kohteita näyttivät yhä olevan Naruto-sarjan hahmot. Bleachiakin näkyi kiitettävästi. Myös Puella Magi Madoka Magica-sarjan hahmoja näkyi mukavan paljon, kuten myös Hatsune Mikuja. Lisäksi joka puolella näkyi sarvipäisiä demoneita, mutta en tiennyt niiden alkuperästä. Ehkä minulla vain oli liikaa univelkoja?

Madoka ja Mami
Miku
Steins Gate -cosseja näkyi myös useampia

Seuraavana nättejä mekkoja:

Säkenöivät Toni ja Laura
Sestran mieletön Le Chevalier d'Eon -cossi
Tätä asua ei tehty yhdessä yössä

Sokerina pohjalla suosikkiaihepiirini, eli pelit:

Odin Sphere
Vihaista porukkaa!
Massiivinen Final Fantasy Type-0 -ryhmä
Squall, Final Fantasy VIII
Freya, Final Fantasy IX
Lulu, Final Fantasy X
Linkit valmiina taisteluun pahuutta vastaan!
Reimu Hakurei
Toadette
Vielä vihoviimeisenä pitkään ja huolella valmistettu cossini: Zelda-hahmo pelistä The Legend of Zelda Skyward Sword. Olen pitkään haaveillut Zelda-cossista ja Skyloft-asun yksinkertainen ilme sai minut tarttumaan haasteeseen. Asu osoittautuikin työläämmäksi kuin olin arvannut, mutta olen oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Löysimme ihanan metsän, mutta se oli täynnä hyttysiä
Link ja Zelda
Onnistuin poseeraamaan sorsien kanssa.

Minulle jäi oikein positiivinen kuva ensimmäisestä Desuconistani. Kansa ei ole ollut väärässä kehuessaan tapahtumaa. Animecon toimi hyvin aikaisempina vuosina, mutta conitarjonnan lisääntyessä ihmisistä on tullut vaativampia ja valikoivampia ja hyvä niin, sillä näin syntyvät uudet ja entistä paremmat käytännöt!

3 kommenttia:

  1. Oi! Bongasin itseni kuvasta, joka on tuo FFX:n Lulu. Saanko ottaa sen käyttööni (mainitsen kuvaajien nimet aina, kun pystyn)?

    VastaaPoista