Tokion Teemakahvilat: Moomin Bakery & Cafe

Marimekko ja Muumit ovat ehkä tunnetuimmat suomalaiset brändit Japanissa. Toisinaan kaupoissa näkee myynnissä muutamia muumituotteita. Tälläkin matkalla törmäsimme Shinjukun pelihalleissa ufo-catchereihin, joissa oli palkintona muumeja.
 

Tokyo Domessa sijaitsee hämmästyttävä Muumikahvila. On ruisleipää, on silliä, on Lapin Kultaa! Olimme eräänä iltana parin japanilaisen ystäväni kanssa viettämässä aikaa, kun sattumalta törmäsimme Muumikahvilaan. Velvollisuutemme suomalaisina oli tietenkin mennä sinne.


Kahvilan sisäänkäynti oli kutsuva ja kodikkaan oloinen iltahämärässä. Silmäilimme ravintolan ulkopuolella olevaa menua, jossa oli osio nimeltä Finland. Kyllä tämä oli nähtävä, että miten japanilaiset toteuttavat Muumifandomia ja millainen käsitys heillä on Suomesta ja suomalaisesta ruoasta.
Olen huomannut, että erilaisissa teemakahviloissa on usein hieman korkeammat hinnat. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää, kun sisustukseen ja ruokien ulkonäköön on panostettu teeman mukaisesti niin paljon.Sisällä oli paljon asiakkaita ja asiakkaiden pöydissä istui myös muumihahmoja! Tarjoilijat olivat pukeutuneet Suomen väreihin: siniseen ja valkoiseen. Ehkä olisi ollut hieman liikaa, jos tarjoilijat olisivat cosplayanneet muumihahmoja, tällainen hillitympi look oli oikein tyylikäs ja silti teemaan sopiva.
Kieltämättä muumien ja Suomen sielu oli aika hyvin löydetty tässä kahvilassa ainakin sisustuksen osalta. Seinillä oli hauskoja muumiaiheisia kuvia ja projektori heijasti muumipiirrettyä yhdessä nurkassa. Mutta entäs ruoka?


Osittain Finland-menun sisältö kyllä vastasi käsitystäni suomalaisista tai ainakin Suomessakin syötävistä herkuista. Osa taas oli hieman erikoista, mutta täytyy muistaa, että kyseessä on kuitenkin aivan eri kulttuuri. Siihen nähden olin erittäinkin yllättynyt esimerkiksi siitä, että leipäpöydästä sai kaikin puolin aidolta ruisleivältä vaikuttavaa leipää.


Itse tilasin muumi-menusta annoksen, jonka piti sisältää suloisia muumihahmoja esim. riisistä muotoiltuna. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Expectations...
...reality
Ulkonäkö ei ihan vastannut ruokalistan kuvaa ja oikeastaan koko annos oli aivan erilainen, kuin menu antoi ymmärtää. Lihapullien sijaan siinä oli lihanpaloja ja keittokin näytti olevan vihanneskeittoa kermaisen sosekeiton sijaan. En kuitenkaan ottanut tätä turhan vakavasti, lähinnä huvittuneesti.

Kyllä, se on ruisleipää!
Silliä ja saaristolaisleipää
Hattivattis from Hell!
Oli jotenkin mielenkiintoista tarkastella itselle niin tuttua kulttuuria toisen kulttuurin näkökulmasta. Tämä kahvila ei ole ehkä suomalaisturistille mikään uskomaton elämys, mutta pidempään Japanissa oleskeleville suomalaisille paikka voi tuoda apua koti-ikävään.

Hei muumii!
Tarjoilija ilahtui, kun kerroimme olevamme Suomesta
Minusta kahvila oli hauska löytö, varsinkin, kuin vain sattumalta löysimme sen. On mukavaa, että suomalaisia asioita arvostetaan Japanissa tällä tavalla!

2 kommenttia:

  1. Apua en voi käsittää, tosi söpöä! :'''D Suomenkieliset tekstit seinässä on kans aika aww.

    Tuonne pitää päästä!

    VastaaPoista