Sateinen päivä Enoshimassa ja Kamakurassa


Enoshiman ja Kamakuran seutu on miellyttävä vierailukohde vain noin tunnin junailun päässä Tokion keskustasta. Tasan vuosi sitten lähdimme ystäväni Harun katsomaan olisiko Enoshiman uimarannoilla joitakin juhlallisuuksia rantojen avajaispäivänä 1.7. Sää oli sateinen, mutta lämmin.Kävimme ensin Enoshiman saarella katselemassa temppelialueen maisemia ja ostamassa ennustuksen. Ennustuksen mukana tuli pieni onnenkalu. Onnenkaluja oli kaksitoista erilaista ja kaikilla oli vähän erilainen merkitys. Sain kilpikonnaa muistuttavan pikkuisen charmin. Haru yritti kääntää ennustustekstin minulle, mutta en oikein saanut siitä paljonkaan irti. Kyseessä oli kuulemma ihan ok ennustus, eli ei mitään suurta menestystä, muttei kamalaakaan kohtaloa enteilty.

Näkymä Enoshiman saarelta mantereelle

Ennustuslaatikko, josta sai arpoa itselleen onnenkalun
Uimarannalla oli muutamia ihmisiä, mutta ketään ei ollut uimassa. Harun mielestä oli aivan liian kylmä uimiselle, vaikka lämpötila oli pilvisyydestä huolimatta reilu 20 astetta. Uimaan oli tultu, joten menimme uimaan. Japanilaiset katsoivat kummissaan kun turistit uhmasivat tyrskyjä. Vesi oli ainakin lämpimämpää kuin Suomessa oli ikinä ollut. Oikeastaan oli hyvä, ettei aurinko paistanut, sillä ei tarvinnut huolehtia aurinkovoiteista. Saimme lopulta myös Harun suostuteltua uimaan.

Sää oli harmaa, mutta kyllä silti kelpasi uida
Ei siellä nyt näin kylmä ollut!
Löysimme erinomaisen raamenpaikan Kamakuran hiljaisilta kaduilta


Kamakuran kuuluisin nähtävyys on suuri Buddha-patsas Daibutsu. Sateesta huolimatta Buddhaa oli katsomassa suuri joukko ihmisiä. Matka jatkui sivukujia pitkin Starbucksiin. Tuolloin emme tienneet, että kyseessä oli Kotakun mukaan yksi Aasian cooleimmista Starbuckseista.
Frappucchino
Ostimme lopuksi herkullisia vanilja-taiyakeja

2 kommenttia:

  1. Vitsi ku ei tullu maistettuu noit kalajuttuja omal reissul. :D Tai muutenkaan nähtyy tällasii siistei juttui, esim. jättibuddha. :D Onko japanissa muuten korkeempia aaltoja meressä kuin Suomessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä hyviä, mutten ole löytänyt niitä enää tuon jälkeen mistään :< Joo on siellä korkeampia aaltoja, varmaan kun on vähän isompi meri siinä ymärillä.

      Poista