Osakan lolitashoppailukohteet

Olin pitkään odottanut, että pääsisin tutustumaan Osakan katumuotikohteisiin, erityisesti second hand kauppoihin ja Angelic Prettyn söpöimpään liikkeeseen. Olin valmistautunut reissuun jo Suomessa googlettamalla tuntikaupalla tietoa kaupoista. Olin varannut koko perjantain shoppailuun ja olin lähdössä yksin liikenteeseen. Selasin vielä Hostellilla karttoja kännykälläni ilmaisen wi-fin alueella. Hetken jo pelästyin, kun kännykkäni jumittui selittämättömästi muutamaksi minuutiksi, eikä reagoinut edes sammutusnappiin. Tällaista ei ole ikinä tapahtunut ennen, eikä sen jälkeenkään. Onneksi kuitenkin sain puhelimen toimimaan, sillä ilman karttoja ja sijaintitietoa päiväni olisi voinut olla pilalla.

I Lohas & Melon-pan
Hostellimme sijaitsi taktisesti kävelymatkan päässä Amemurasta, mutta matka osoittautui yllättävän rankaksi järkyttävän paahtavan helteen vuoksi. Reitillä ei juurikaan ollut varjoa, joten välillä täytyi poiketa puistikkoon lehvien alle nautiskelemaan Family Martista ostamaani aamiaista. Näin naisen joka ulkoilutti paksuturkkista koiraa ja yritti suojata koiraa auringolta päivänvarjollaan.

Osakan katumuotikeskittymä Amerikamura tai lyhyemmin Amemura sijaitsee Shinsaibashin lähellä. Omituinen nimi juontaa juurensa 70-luvulta, kun alueella kaupattiin amerikkalaisia tuotteita, kuten vaatteita. En kyllä huomannut siellä mitään erityisen Amerikkaan viittaavaa muihin japanilaisiin ostoskeskittymiin verrattuna. Amemuran keskellä on kolmionmuotoinen pieni puisto, jonka ympärillä kapeat kauppakadut kiertävät.

Saavuin perille, mutta kaupat eivät olleet vielä auki. En kuitenkaan malttanut odottaa, vaan etsin kaikki kaupat käsiini, vaikka niihin ei vielä päässytkään sisään. Ensin löysin Innocent Worldin ja Atelier Pierrotin liikkeen. Sitten etsin Angelic Prettyn. Myyjä oli juuri avaamassa liikettä ja lakaisi kaupan edustaa laventelinsävyisessä AP-asussaan. Baby, the Stars Shine Brightin liike löytyi Suomestakin tutun Tiger-kaupan alapuolelta. Pääsin mennä hyvin ilmastoituun Tigeriin vilvoittelemaan ja odottamaan, että kello löisi 11.

Olisipa Kampinkin Tigerin yhteydessä Btssb-liike
Ostin Babyn päivänvarjon ja se tuli tarpeeseen!

Pure Sound
Ensimmäinen kauppa, johon menin ihan sisälle asti, oli Pure Sound. Tuo Closet Childin kaltainen second hand kauppa myi lolita- ja punkvaatteita, sekä levyjä. Valikoima oli melko laaja, parempi kuin odotin! Löysin Babyn mustat kengät juuri oikeassa koossa. Kenkien lisäksi ostin ruskean AP headbown ja viininpunaiset samettihiusrusetit. Hinnat eivät olleet superhalpoja, mutta monet ihan suhteellisen edullisia.

IW:n kauppa oli asunnon tyylisessä liiketilassa kerrostalossa
Merellishenkinen vaatekauppa pesä
Bigstep-tavaratalossa oli Kinji, todella suuri normivaatteiden second hand kauppa. Tajusin, että en ollut tajunnut käydä ikinä Harajukun Kinjissä. Löysin Kinjistä mekon ja paidan. Jostain syystä Kinjin liikkeitä oli kaksi vierekkäin. Tavaratalosta löytyi myös KERAshop, jossa oli sekalaisia lolitavaatteita ja asusteita. Atelier Pierrot
Metamorphose
Lähdin etsimään Monomania-kauppaa, jota en aluksi meinannut löytää. Helteessä matka tuntui pitkältä ja haahuilin ympäriinsä. Törmäsin pesä-nimiseen kauppaan. Siinä luki "pesä", "north object" ja se oli merellisen oloinen vaatekauppa. Yllättäen löysinkin Monomanian, ja sieltä vielä paidan, jonka Kata pyysi hankkimaan!


Voi se wanna be mennä näinkin päin!
Kävin vielä kaikissa kaupoissa, joita olin aamulla vain käynyt katsomassa ulkopuolelta. En oikein löytänyt niistä mitään. Kesäisin pastellivärit ovat yleisempiä ja oma tyylini on vähän tummempisävyinen. Putumayo-kaupan myyjä jutteli kovasti kanssani ja oli innoissaan kun sanoin, että minulla on heidän vaatteitaan.
 

Aivan Angelic Pretty -kaupan vieressä oli pieni ja huomaamaton kyltti, joka mainosti Near second hand lolita kauppaa. Jos en olisi tiennyt siitä, en varmaan olisi huomannut kylttiä. Kauppa oli ahdas ja kaikki vaatteet oli laitettu läpinäkyviin muovipusseihin. Vatteet olivat hyvin ahtaasti sijoitettu pieneen tilaan, joka teki niiden katselusta aika hankalaa. Myyjä ei reagoinut mitenkään kun menin sisään, joka on Japanissa hyvin erikoista. Toisaalta olen huomannut, että second hand kaupoissa palvelu ei ole niin huippuunsa hiottua kuin kaupoissa yleensä.
Huomasin seinällä myyjän takana AP:n harvinaisen Holy Night Story Switching JSK:n ja rohkaistuin kysymään sen hintaa. Myyjä sanoi, että "Se on todella kallis" vähän siihen sävyyn, että ei tuollainen gaijin nyt mitään ymmärrä ja tuskin sillä on varaakaan. Suomessa olen kuullut vastaavaa asiakaspalvelua, mutta en ikinä Japanissa. Ilmeisesti myyjä ei halunnut minun ostavan mitään, enkä kyllä ostanutkaan.suosikki snäcksini
corn dog
Kävelin takaisin hostellille. Kadut olivat samannäköisiä, siellä täällä oli 7/11 tai Family Mart. Yhtäkkiä kuitenkin näin jotain, mihin en olisi uskonut osakalaisessa kerrostalolähiössä törmääväni: kapybaroja! Ilmielävänä, lähietäisyydellä! Ne olivat jonkinlaisessa eläintenkouluttajaopiston häkissä tosin. Lisäksi kyltit antoivat ymmärtää, että siellä olisi muitakin eksoottisia eläimiä, kuten laiskiaisia. Japani osaa aina yllättää!

Laiskiaisia olisi ollut hauska tavata
Kapibara-san!
Pidin Osakan katumuotialueesta kovasti. Kävin siellä vielä uudelleenkin ostamassa AP:n talvitakin Pure Soundista. Ei sillä, että minulla olisi ollut kylmä! Muutamia juttuja, mitä ostin Amemurasta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti