Universal Studios Osaka


Kävimme Universal Studios huvipuistossa, sillä olin lukenut siitä hyvää eräästä matkaoppaasta. Sisäänpääsy oli 6600 yeniä, mutta käynti ei lopulta osoittautunut sen arvoiseksi. Nyt se on kuitenkin nähty, mutta ei ollut ihan minun makuuni.

Matkalla huvipuistoon oli Muumikauppa

Löytyi myös One Piece -kauppa
Puiston mainoksissa oli Biohazard, eli Resident Evil -teemainen laite, mutta selvisi pian, että se avattaisiin vasta myöhemmin. Hetken etsittyämme päätimme mennä Terminator 2 aiheiseen laitteeseen. Se oli oikeastaan esitys, jossa oli sekaisin livenä näyttelyä, videokuvaa, sekä animatronicseja. Jonotus ei kestänyt mahdottoman kauan. Aluksi yleisö meni eräänlaiseen jonotushuoneeseen, jossa esitys jo alkoi. Ylidramaattinen ja teatraalisesti pukeutunut naisnäyttelijä ilmestyi parvekkeelle ja selitti kovasti jotain Japaniksi. Taustalla pyöri joku ns. esittelyvideo. Sitten päästiin teatterimaiseen tilaan, jossa katsottiin elokuvaa. Teatterin laidalla heilui uhkaavia robottimaisia animatronicseja. Parasta oli, kun Terminator elokuvan kohtauksen pyöriessä Arska ajoi moottoripyörällä kohti ja yhtäkkiä moottoripyörä olikin livenä siinä screenin edessä. Syntyi illuusio, että Arska hyppäsi valkokankaalta reaalimaailmaan. Se oli todella hyvin tehty!

Terminator 2 -show
Tämä jäi väliin
Universal Studios puisto tuntui jotenkin suurelta, mutta kuitenkin siltä, ettei eri laitteita ollut niin paljon. Kuten Disney Landissakin, myös täällä oli valtava määrä krääsäkauppoja. Niiden teemat eivät kuitenkaan iskeneet minuun. Arkkitehtuuri oli länsimaalaistyylistä, jollaisesta japanilaiset tuntuvat pitävän.

Kävimme Back to the Future laitteessa. Terminator 2 shown jälkeen se oli pettymys. Vain heiluvia tuoleja ja huonolaatuinen video, ikään kuin olisi ollut vuoristoradassa. Ehkä tämä olisi jännä vähän pienemmille, kun ei oikeasti mennä hurjassa vuoristoradassa.
Jurassic Park teema oli hauska ja alueella käyskenteli oikeita dinoja kouluttajineen! Ainakin aika oikeilta ne tuntuivat. Kouluttajat hätistelivät ihmisiä, ettei kukaan menisi vaarallisen lähelle uhkaavaa velociraptoria.Ruokapuoli oli puistossa aika kehno. Kallista ja aika huonolaatuisen oloista roskaruokaa. Onneksi löytyi ihan hyvä calzone ja meloonilimu!


Puistossa oli joku Marine -live-esitys

Yksi alue oli koknaan Marine-teemaan sopiva
Jonotimme hyvin pitkään Jaws-laitteeseen. Usko alkoi jo hiipua, mutta lopulta pääsimme veneajelulle. Jaws-ajelu sujui leppoisissa lomameiningeissä söpön oppaan selostaessa. Yhtäkkiä kuitenkin alkoi ilmetä ongelmia. Puoliksi syöty vene, hain evä jne. Hain hyökkäys oli aika makeasti toteutettu ja yllättävää oli, kun pikkuinen hilpeä opas kaivoi jostain haulikon ja ampui hain tohjoksi.  Siinä taisi vielä olla joku pyroefektiräjähdys, joka tuntui ihan kuumana iholla, vaikka lämpötila oli muutenkin jo yli kolmekymmentä.

Hai parka
Emme olleet varautuneet, että puiston laitteet alkoivat mennä jo viideltä kiinni. Niinpä emme päässeet kaikkiin laitteisiin, mihin olisimme halunneet. Tästä olisi voinut infota paremmin. Kuvittelin, että tämäkin menisi kiinni vasta pimeällä, kuten aikaisemmat huvipuistot, joissa olin vieraillut.

Hello Kitty sentään vielä tanssi viiden aikoihin
Mielestäni Universal Studios ei ole käymisen arvoinen, ellei sitten satu olemaan todellinen fani. Kaikki oli ylihintaista ja osa laitteista oli pettymyksiä. Terminator oli kyllä paras ja Jawskin ihan hauska. Jonottamisessa menee aikaa, joten jos puisto menee kiinni jo ennen auringonlaskua, niin kaikissa laitteissa ei ehdi käymään. Riippuu tietenkin sesongista.

2 kommenttia:

  1. Tuo Marine esitys on One Pieceen kuuluva (ovat siis näitä one piece hahmoja jahtaavia henkilöitä) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tiesinkin siitä. Oli hassua, kuinka he esittivät näytöstään ihmisvilinän keskellä :D

      Poista