Kissakahvila Ikebukurossa

Vielä ehtii kirjoittaa (luultavasti viimeisen) postauksen kesän 2013 Japaninmatkasta ennen uutta matkaa! Viime matkan lopun vietimme Tokiossa tutuissa paikoissa ja kävimme ensimmäistä kertaa kissakahvilassa.Ikebukurossa on ainakin pari kissakahvilaa ja menimme Neko no Mise 2nd Branch -nimiseen paikkaan. Hinnat näkyvät allaolevassa kyltissä. 10 minuuttia kissoja silitellen maksoi 200 jeniä, 30 minuuttia oli 600 jeniä ja tunti 1200 jeniä.

Kissoja oli monen rotuisia ja ne oleilivat kaikessa rauhassa isossa olohuonemaisessa tilassa. Kissoilla oli myös huone, johon ne saattoivat mennä rauhaan ihmisiltä niin halutessaan. Kahvilasta paikka oli aika kaukana, tärkeintä oli kissat, niiden katselu ja paijailu. Kissan leluista päätellen myös leikkiminen olisi voinut olla mahdollista. Automaatista sai muutamaa erilaista juotavaa, mutta itse ainakin halusin käyttää ajan kissojen kuvaamiseen.

Kun lähdimme ja maksoimme, oli tiskillä nukkuvia kissoja, joiden päälle työntekijä asetti pienen tarjottimen rahaa varten. Kissat eivät tästä välittäneet ollenkaan. Kissakahvilat ovat varmaan tarkoitettu ihmisille, jotka eivät itse voi pitää kissaa syystä tai toisesta, mutta rakastavat niitä. Tokiossa on myös pupukahviloista ja jopa lintukahviloita, joissa voi pitää esimerkiksi pöllöä käsivarrellaan. Itse en ole kovin innostunut kokeilemaan näitä erikoisuuksia. Kissakahvilassa kissat näyttivät ainakin voivan hyvin ja elelevän paksusti.Uusi matka Japaniin odottaa! Lähden keräämään uutta materiaalia blogiin. Luvassa talvisempaa seikkailua...

3 kommenttia:

 1. Voi että! Haluun vielä Japaniin ja teemakahviloihin ja kyllä sitä pölläkin haluisin rapsutella ♥
  Mukavaa reissua! Uusia ihania postauksia odotellessa ^___^

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemakahvilat ovat kyllä ihania! Itseä vain vähän arvelluttaa astetta erikoisemmat eläinkahvilat, että nauttivatko vähemmän perinteiset lemmikkieläimet jatkuvasta ihmiskontaktista. Mutta en ole asiaa sen enempää tutkinut niin ajatukseni perustuu lähinnä mututuntumaan. En siis tuomitse jos joku haluaa kokeilla, mutta itse olen ehkä turhankin tarkkana harkitsemassa ennen kuin menen eläinkahviloihin. Akihabarassa olevaa pupukahvilaa mainostettiin arvelluttavasti, kahvilatyöntekijällä oli vilkkaalla ja meluisalla kadulla kani sylissä. Siinä ei ihan mennyt eläimen hyvinvointi etusijalle. Kaverini jotka siinä kahvilassa kävivät, kertoivat kuitenkin, että kanit olivat hyvissä oloissa ja oli tarkat säännöt ja mentiin eläinten ehdoilla. Nämä ovat tällaisia eettisiä tunteisiin perustuvia valintoja ;) Mutta kiitos hyvän matkan toivotuksista! Tarkoituksena on taas käydä parissa erikoisemmassa kahvilassa!

   Poista
 2. Itse kävin viime kesän Tokion matkallani pöllökahvilassa. :) Aluksi hieman epäilin josko pöllöjen olot olisivat hyvät mutta käynnin jälkeen ennakkoluuloni katosivat. Paikka aukesi vasta puolen päivän jälkeen, jotta pöllöt eivät yöeläiminä joutui kestämään asiakkaita aamutuimaan. Kahvilaan otettiin kerralla noin 10-15 henkeä, jotka saivat viettää aikaa pöllöjen kanssa tunnin. Ensin omistaja antoi tarkat ohjeet, miten pöllöjä käsitellään jonka jälkeen pöllöjä sai pitää hetken esimerkiksi käsivarrella - kuitenkin omistajan valvonnassa ja kontrollissa. Myös kahvila oli hieman hämärä eikä kameroissa saanut käyttää salamaa. Pöllöt vaikuttivat oikein hyvinvoivilta ja näyttivät nauttivan saamastaan rapsuttelusta. Kokemukseni oli toki hyvin pintapuolinen ja muualla asiat saattavat olla huonomminkin.

  VastaaPoista