Comiket Talvi 2014

Vuoden lopussa on perinteisesti järjestetty fanisarjakuviin eli dōjinshi:n erikoistunut suurtapahtuma Comiket. Kolmipäiväinen tapahtuma on Tokyo Big Sightissa Odaibassa. Menimme ilmaistapahtumaan siinä toivossa, että näkisimme hienoja cosplayasuja. Ensin kuitenkin kävimme Odaiban kauppakeskuksissa syömässä ja ihailemassa jättimäistä Gundam-patsasta.

Yakisoba
Sadesäälläkin mecha-ukkelilla riitti ihailijoita
Oli kostean jäätävä sää, joka yllätti jopa suomalaisen talvipakkasiin tottuneen veijarin
Kolossaaliset rakennukset ovat Odaiban tunnusmerkki
Venus Fort -kauppakeskuksessa oli Back to the Future -aiheinen näyttely

Ihan kuin Italiassa...


Japanilaiset tuntuvat rakastavan Eurooppalaista kaupunkimiljöötä
Venus Fortin Ghibli-kauppa
Nämä eivät suinkaan ole lastenvaunuja. Kuten mainoksesta näkee, joutuu lapsi kävelemään koiran istuessa rattaissa

Tokyo Big Sight


Comiket tapahtuma oli erittäin ahdistava, sillä ihmisiä oli aivan järkyttävän paljon. Mihinkään ei oikein voinut pysähtyä kuvaamaan, sillä väkeä tunki jatkuvasti. Oikeastaan pysähtyminen kulkureiteillä oli kielletty tapahtuman säännöissä turvallisuussyistä. Valtavassa tapahtumapaikassa oli vaikea loppujen lopuksi löytää mitään kovin kiinnostavaa. Yksi suuri tupaten täynnä oleva halli sisälsi luultavasti jotain erityistä, mutta sekaan ei yksinkertaisesti mahtunut vaikka yritettiinkin. Joka puolella näytti olevan erilaisia jonoja, ehkä joihinkin erityisjulkaisuihin tai keräilyesineisiin. Tämä ei ikinä oikein selvinnyt, sillä jonot näyttivät jatkuvan kymmeniä metrejä eikä niiden määränpäätä näkynyt. Cosplayaajia vilahteli, mutta niitä ei voinut jäädä kuvaamaan. Jossain ulkona sateessa olisi ymmärtääkseni ollut cosplayaajien alue, jossa olisi voinut jälleen jonottaa ja päästä kuvaamaan, mutta hyytävä sää ei houkutellut siihen. Dōjinshi-alueilla oli väljempää, mutta en innostunut ostamaan mitään.
Saat anteeksi, torilla tavataan!

Comiketista lähtiessä pelotti litistyminen ihan toden teolla, kun ihmisiä oli niin paljon juna-asemalla ja junassa. Asemalla oli oikein henkilökuntaa ohjaamassa ihmismassoja. Päivän päätteeksi menimme vielä Harajukuun. Sieltä löytyi Line-kauppa ja Line-kaupasta Suomalaista Muurlan designia! Muun muassa Muurlan emalikuppeja Line-hahmoilla koristeltuina. Line Friends niminen kauppa oli suunnilleen Laforetia vastapäätä. Line on siis suosittu viestittelysovellus, jos joku on onnistunut välttymään siltä tiedolta.


Brown-karhu ja minä
James, Moon, Jessica ja Boss


Harajukun sivukaduilta löytyi erityisen ystävällisellä palvelulla varustettu burrito-ravintola Burri. Jos kaipaa vaihtelua japanilaiseen ruokaan, niin tämä on oikein hyvä ruokapaikka, hintakin oli kohdallaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti