Eeppinen Auringonlasku Takao-vuorella

Aurinko laskee Fujin taa
Vuoden 2014 toiseksi viimeisenä päivänä lähdimme pienelle luontoretkelle Takao-vuorelle. Raikkaassa talvi-ilmassa oli mukava samoilla, mutta todellinen kohokohta oli upea auringon lasku. Koko päivän sää oli melko pilvetön, mutta harmiksemme Fuji ei silti näkynyt kovinkaan hyvin. Satuimme kuitenkin lopulta oikeaan paikkaan oikeaan aikaan! Oikeastaan sattumalta pääsimme todistamaan auringon laskun suoraan Fujin taakse.
Cable car asema
Cable car vei ylös Takao-vuorelle
Mt. Takaon huipulle pääsi cable carilta monia eri vaellusreittejä. Valitsimme siltareitin.Kiipesimme ensin n 600 metrin korkeudella merenpinnasta olevalle Mt. Takaon huipulle. Sieltä olisi voinut nähdä Fujin, jos sää olosuhteet olisivat olleet suotuisammat. Se tavallaan näkyi, jos oikein pinnisti.Huipulla oli paljon ihmisiä, emmekä jääneet sinne kovin pitkäksi aikaa. Lähdimme sivummalle syömään eväitä.Kombineista saa parhaat eväät! (Kannattaa hankkia ne ennen Takaolle suuntaamista, täällä ei Family Martteja näkynyt)
Mt. Takaon huipulla. Löydätkö kuvasta Fujin? Niin, kyllähän se mielikuvitusta vaatii.
Sitten päätimme kävellä vielä n 860 metrin korkeudella olevalle Mt. Jinba huipulle ja sieltä Fuji näkyi jopa hivenen paremmin! Siellä oli suuri määrä pöytiä ja päätimme syödä loput eväät ja levähtää hetken. Näimme kaksi kissaakin, ihmisiä oli vain kourallinen.

Mt. Jinban huipulla Fuji näkyi paremmin!


Lähdimme takaisinpäin ja aurinko alkoi painua mailleen. Päätimme vielä kulkea  Mt. Takaon huippukohdan kautta, vaikka siinä oli kova kiipeäminen. Siellä huomasimme, että koko päivän piilossa pysynyt Fuji alkoikin vähitellen erottua selkeämmin. Silloin muitsimme lukeneemme, että Takaolla voi todistaa tämän uniikin auringonlaskun. Olimme ajatelleet, ettei sää olisi sille suotuisa, mutta jäimme kuitenkin katsomaan ja se oli päivän paras päätös. Tapahtuma oli todella vaikuttava! Näytti, kuin Fuji olisi purkautunut!

Aurigon laskiessa Fuji näkyi aluksi häilyvänä
Aurinko aivan keskellä Fujin huippua
Vain harvat olivat jääneet katsomaan
Auringon laskettua horisontin taa, jäi Fuji vielä pitkäksi aikaa näkymään hämärtyvässä illassa.

Hämärän laskeutumista olisi voinut jäädä seuraamaan vielä vaikka tunniksi, mutta piti lähteä reippaasti takaisin, että ehdimme päivän viimeiseen cable cariin! Ehdimme juuri ja juuri, onneksi matka oli lähinnä alamäkeä. Oli se hieno päivä!

1 kommentti: